search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:57
MENU CLOSE

Η εμβληματική Jaguar δεν θα είναι πλέον το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο στη Βρετανία… (photos)

30.08.2022 10:38
jaguar_xj_new
credit: jaguar.com

Αυτό για τους Βρετανούς λέγεται CAR-TASTROPHE . Από τη σύνθεση των λέξεων car (αυτοκίνητο) και catastrophe (καταστροφή)…

Η βρετανική υπερηφάνεια δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα και μάλιστα από τον κατεξοχήν αντίπαλο!

Ο επόμενος πρωθυπουργός θα χάσει την εμβληματική βρετανικής κατασκευής Jaguar με την οποία μετακινούνται οι ηγέτες και θα… υποχρεωθεί να χρησιμοποιεί ένα γερμανικό Audi.

credit: jaguar.com

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο πρωθυπουργός και περίπου 12 από τους υπουργούς της Βρετανίας απολαμβάνουν μέτρων προστασίας από την Μητροπολιτική Αστυνομία σε «επίπεδο 7». Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι έχουν σε 24ωρη βάση προσωπική φρουρά και χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους έναν στόλο θωρακισμένων αυτοκινήτων Jaguar XJ και Range Rovers.

Όμως ενημερώθηκαν ότι από τον επόμενο χρόνο οι αστυνομικές αρχές θα παροπλίσουν τις Jaguar και θα τις αντικαταστήσουν με θωρακισμένα Audi A8, διότι σταμάτησε η παραγωγή των συγκεκριμένων μοντέλων της Jaguar καθώς μειώθηκαν οι παραγγελίες στη διάρκεια της πανδημίας.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της απόφασης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τη Sun, λένε πως οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν άλλη εναλλακτική λύση!

Ωστόσο το πλήγμα είναι τέτοιο που κάποια μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με την Sun, επιρρίπτουν τις ευθύνες σε «γραφειοκράτες που τάσσονται κατά του Brexit και κρύβονται πίσω από το αφήγημα της αξίας έναντι των χρημάτων (value-for-money)».

credit: jaguar.com

Η Jaguar, που απασχολεί περίπου 40.000 άτομα στις μονάδες παραγωγής στη Βρετανία, ήταν η εταιρία που έδινε το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Όμως η Ντάουνινγκ Στριτ λέει πως την ευθύνη για το θέμα την έχει αποκλειστικά η Μητροπολιτική Αστυνομία και δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικής παρέμβασης.

Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε στη Sun ότι «η Υπηρεσία Κυβερνητικών Οχημάτων χρησιμοποιεί μόνο αυτοκίνητα που είναι βρετανικής κατασκευής και δεν έχει σχέδια για να απομακρυνθεί από την πρωτοπόρα βρετανική βιομηχανία. Οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές οχημάτων για τους υπουργούς λαμβάνονται από την Μητροπολιτική Αστυνομία και αφορούν ζητήματα ασφάλειας».

Τα οχήματα Jaguar χρησιμοποιούνται από τους Βρετανούς πρωθυπουργούς από την αρχή της δεκαετίας του 1980, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ τα προτίμησε έναντι των Rover P5, που χρησιμοποιούνταν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Όμως από τα βρετανικά οχήματα η Μητροπολιτική Αστυνομία στρέφεται στα γερμανικά και είναι βαρύ για τους Βρετανούς να βλέπουν ένα Audi παρκαρισμένο έξω από την πρωθυπουργική κατοικία…

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Οι τιμές οδηγούν σε απόγνωση πολίτες και κυβερνήσεις

Πόλεμος Ανατολής-Δύσης, δι΄ αντιπροσώπων, στη Σερβία

Πορτογαλία: Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος στην Ευρώπη βρέθηκε στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στο Πομπάλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40