search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:34
MENU CLOSE

Φορολογικές δηλώσεις: Δεν θα δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής τους

30.08.2022 15:21
forologikes_diloseis_new

Δεν υπάρχουν σκέψεις για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που λήγουν σήμερα Τρίτη (30/8), όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στον ρ/σ «Παραπολιτικά».

Όπως επισήμανε όμως, η ΑΑΔΕ εξετάζει ένα τεχνικό πρόβλημα που υπάρχει (στα Νομικά Πρόσωπα), αλλά -όπως είπε- έχουν γίνει δυο παρατάσεις και «σχεδόν η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί».

Να σημειωθεί ότι με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ΑΑΔΕ έχουν ήδη υποβληθεί 6,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα νέα στοιχεία για την καλή πορεία των επενδύσεων, των ταξιδιωτικών εισπράξεων και άλλων δεικτών, αλλά και επισήμανε τους τριγμούς που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός, σημειώνοντας ότι υπάρχει νέος δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι και έως την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει σαφής εικόνα.

Χωρίς επιβάρυνση η υποβολή δηλώσεων νομικών προσώπων μετά τις 30/8

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοινώνουν ότι, λόγω τεχνικής αδυναμίας που έχει παρουσιαστεί από χθες, 29/8/2022, στην εφαρμογή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων έτους 2021, αμέσως μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία της εφαρμογής, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεών του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής. Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί επεκτείνοντας την καταληκτική ημερομηνία για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της τεχνικής αδυναμίας.

Η παραπάνω δυνατότητα αφορά τα νομικά πρόσωπα:

§ που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έτους 2021,

§ που θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έτους 2021, εντός του χρόνου που θα καθοριστεί με τη σχετική κοινή απόφαση Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, για τον φόρο που θα προκύψει από τις δηλώσεις αυτές.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι την εμφάνιση της τεχνικής αδυναμίας, στην εφαρμογή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων είχαν υποβληθεί 265.140 δηλώσεις, σχεδόν 3.000 περισσότερες από την αντίστοιχη προτελευταία ημέρα εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2020.

Διαβάστε επίσης:

Φορολοταρία Αυγούστου: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Σε τρομακτικά επίπεδα η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα – Η ανώτατη έφθασε τα 936,33 ευρώ

Η Gazprom «κόβει» φυσικό αέριο στη Γαλλία – Αγώνας δρόμου από την Κομισιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:32