search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:01
MENU CLOSE

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Εχθρική η ενέργεια της Ελλάδας το λοκάρισμα από τους S-300

30.08.2022 21:05
erdogan-tourkia-13-new

Νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, αλλά αυτή τη φορά και κατά της Δύσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε με νέες εμπρηστικές δηλώσεις σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που στη γειτονική χώρα γιορτάζεται ως η “Μεγάλη Νίκη”.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί που έσυραν τον λαό τους και τη χώρα τους στην καταστροφή πριν από έναν αιώνα, εξακολουθούν να επιμένουν στο ίδιο λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του αυξάνοντας την εχθρική της στάση, η οποία ξεκίνησε με την παρενόχληση του εναέριου χώρου και των αεροσκαφών μας, στο επίπεδο του αποκλεισμού των ραντάρ S-300. Δεν μας έδωσαν τα F-35, αντιδρούσαν στα αμυντικά συστήματα που αγοράσαμε, δεν μας νοιάζει. Έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε οποιοδήποτε προϊόν μας αρνηθεί. Θα μετατρέψουμε το 2023, την 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας, στην αρχή μιας νέας εποχής», ανέφερε ο Ερντογάν

Νωρίτερα, έκανε λόγο για «εχθρική στάση» από «δήθεν» συμμάχους, όπως τους χαρακτήρισε.

«Σαφώς μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», τόνισε νωρίτερα σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι επιθυμεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Αναφέρθηκε επίσης και στην «αυξανόμενη ισχύ» της Τουρκίας, από τη Μεσόγειο μέχρι και τον Καύκασο, όπως σημείωσε: «Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής όπως απο την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου».

Επίσης για άλλη μια φορά μίλησε και για «τα σύνορα της καρδιάς του», υπενθυμίζοντας το Οθωμανικό παρελθόν της χώρας του: «Στην ιστορία, τα μέρη τα οποία τπου οι πρόγονοι μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα δεν είναι δικά μας, η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί».

Διαβάστε επίσης:

Γκάνα: Λιοντάρι σκότωσε άνδρα σε ζωολογικό κήπο – Φέρεται να προσπάθησε να κλέψει σπάνια λευκά λιονταράκια (photos)

Χαμός σε πτήση: Επιβάτες έστελναν γυμνές φωτογραφίες στο Airdrop – «Θα γυρίσω πίσω και θα σας κατεβάσω», έλεγε ο πιλότος (Video)

Τα δελφίνια σχηματίζουν τις μεγαλύτερες… παρέες, μετά τους ανθρώπους, προκειμένου να βρουν ταίρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:01