search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Νέα πρόσωπα για το ΕΡΤNews- Επίσημη πρεμιέρα στις 5 του μήνα

31.08.2022 12:18
ert-new

Βελτιωτικές κινήσεις και νέες προσθήκες στο δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ γίνονται για το ΕΡΤNews, το νέο, τέταρτο κανάλι της, έξι ημέρες από την επίσημη λειτουργία του .

Στο πλαίσιο υλοποίησης των βελτιωτικών σχεδιασμών το νυχτερινό δελτίο ανασχεδιάζεται, αυξάνεται η διάρκεια του φθάνοντας το ημίωρο και από την ερχόμενη Δευτέρα θα το παρουσιάζει ο Γιάννης Μούτσος, ο οποίος αποχώρησε από το One Channel και το Mega.

Το δημοσιογραφικό δυναμικό των ψηφιακών μέσων θα ενισχυθεί επίσης με δύο εξειδικευμένους και έμπειρους δημοσιογράφους, ο ένας εκ των οποίων θα έχει την εποπτεία για τη ροή των θεμάτων στο L Banner το οποίο θα εμφανίζεται στο δεξιό και κάτω μέρος της τηλεοπτικής οθόνης (στη λογική του Bloomberg).

Εκεί οι ειδήσεις θα εμφανίζονται και γραπτώς προκειμένου να έχουν συνεχή ενημέρωση και οι τηλεθεατές με προβλήματα ακοής.

Συγκεκριμένα, στο δεξί μέρος της οθόνης θα μπορούν οι τηλεθεατές να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και κάθε νέα εξέλιξη, ενώ στο κάτω μέρος θα έχουν τη δυνατότητα να τις διαβάζουν και αναλυτικότερα, χωρισμένες σε πέντε κατηγορίες (Ελλάδα, Οικονομία, Κόσμος, Πολιτισμός και Αθλητικά).

Επίσης ανα ώρα θα μεταδίδονται σύντομης διάρκειας δελτία ειδήσεων.

Στο μεταξύ διατηρείται και στην ΕΡΤ1 η ενημερωτική ζώνη 05.00- 12.00 η οποία θα έχει δελτία στις 12.00, στις 15.00 και στις 21.00.

Υπο μελέτη είναι επίσης η προσθήκη δύο ακόμα ενημερωτικών ραντεβού στο ΕΡΤNews, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ, ειδικά για ανθρώπους με θέματα ακοής.

Έχουν εκφραστεί σκέψεις για δύο σύντομης διάρκειας δελτία στη νοηματική, το ένα από αυτά αμέσως από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Στην ΕΡΤ3 εξάλλου θα υπάρχει δεκαπεντάλεπτο δελτίο στη νοηματική, καθημερινά στις 18.00 και αμέσως μετά θα αρχίζει το κεντρικό δελτίο του σταθμού με θέματα από την ελληνική επικράτεια.

Το αμιγώς ειδησεογραφικό, τέταρτο, κανάλι της κρατικής τηλεόρασης στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το διεθνές δίκτυο Euronews, θα μεταδίδει ειδήσεις του ευρωπαϊκού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού τέσσερις φορές την ημέρα, και συγκεκριμένα στις 13:00, στις 16:00, στις 19:00 και στις 22:00.

Oι αλλαγές των κρατικών καναλιών στον πολυπλέκτη και επομένως η ταξινόμηση τους στο τηλεκοντρόλ θα πραγματοποιηθούν ύστερα από την ολοκλήρωση του Eurobasket που καλύπτει η ΕΡΤ, δηλαδή στις 19 Σεπτεμβρίου.

Από εκείνη τη χρονική στιγμή το ΕΡΤNews θα βρίσκεται θεωρητικά στο πρώτο πλήκτρο του τηλεκοντρόλ.

Διαβάστε επίσης

Η Δούκισσα Νομικού στο πλευρό του Λιάγκα στο νέο «Πρωινό» – Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 και το τρέιλερ της εκπομπής (Video)

«Βροχή» τα καλάθια σε ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3- Αύριο αρχίζει το Eurobasket

Τα πάνω κάτω στην τηλεθέαση – Ποια πρωινή εκπομπή έκανε την ανατροπή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53