search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:07
MENU CLOSE

Κεφαλογιάννη εναντίον Τσιάρα για τον διορισμό Παγουτέλη στον Άρειο Πάγο

02.09.2022 20:33
olga_kefalogianni

Την αντίθεσή της στον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, εξέφρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε ανάρτησή της, η κα Κεφαλογιάννη, επισημαίνει ότι «Η ελληνική πολιτεία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις. Είναι βασική προϋπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας και των θεσμών».

Σημειώνεται πως η κα. Παγουτέλη  θα συμμετέχει στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσουν στις 19 Σεπτεμβρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Η Μαριάνθη Παγουτέλη, που μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου προήχθη μαζί με τέσσερις ακόμη συναδέλφους της σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, έχει βρεθεί πολλάκις στο δημοσιογραφικό μικροσκόπιο, καθώς το όνομα της έχει συνδεθεί με αντισημιτικές τοποθετήσεις.

Αντιδράσεις από την ισραηλίτικη κοινότητα

Την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος προκάλεσε ο διορισμός της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει το ΚΙΣΕ σε ανακοίνωσή του «ενημερωθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022, επικυρώθηκε η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον διορισμό της κας Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου».

Το ΚΙΣΕ αναφέρει ότι η «κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που «δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας».

Το ΚΙΣΕ αναφέρει ότι είναι βέβαιο ότι η «Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

Διαβάστε επίσης:

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ασφυκτικός ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας κατέθεσαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε κατάστημα στην Αχαρνών – Ένας τραυματίας από τις συνεχείς εκρήξεις από φιάλες υγραερίου (Photos/Videos)

Όταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έλεγε «ναι στο προγαμιαίο σεξ» το 1998 στο Penthouse

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06