search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Όταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έλεγε «ναι στο προγαμιαίο σεξ» το 1998 στο Penthouse

02.09.2022 16:49
xrisostomos-123-new

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου ότι «δεν υπάρχει γυναίκα που να κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε κιόλας», ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης έχει προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του…

Ήδη όταν ήταν Μητροπολίτης Ζακύνθου, πριν από 24 χρόνια το 1998, είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό «Penthouse» για τις προγαμιαίες σχέσεις και είχε δηλώσει ότι συμφωνεί με το προγαμιαίο σεξ, με το εξώφυλλο να γράφει «ναι στο προγαμιαίο σεξ».

Βέβαια, καλούσε τους νέους να μην αλλάζουν συχνά ερωτικούς συντρόφους, με τις δηλώσεις του τότε να προκαλούν αντιδράσεις, ωστόσο για διαφορετικούς λόγους από ό,τι σήμερα, καθώς τότε ο Χρυσόστομος θεωρήθηκε ως προοδευτικός.

Τότε είχε διαταχθεί έρευνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και ανατέθηκε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει για νικολαϊτισμό (αίρεση που δίνει βάρος στη σάρκα) και για δεινό σκανδαλισμό των πιστών.

Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την κατηγορία και περιορίστηκε σε αυτές για σκανδαλισμό των πιστών, έκφραση γνώμης σε περιοδικό απαράδεκτο για ιεράρχη εξ αμελείας αλλά και για εμμονή απόψεων.

Σήμερα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος δήλωσε πως και στον βιασμό υπάρχει συμμετοχή της γυναίκας και για να μείνει μια γυναίκα έγκυος αυτό σημαίνει ότι υπήρξε συναίνεση.

«Μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος. Θέλει συμμετοχή. Δεν μένει έγκυος γιατί χρειάζεται συμμετοχή. Για να γίνει σύλληψη χρειάζεται συμμετοχή και των δυο».

Ο ίδιος έδειξε να μην πιστεύει στη μη συναινετική συνεύρεση δύο ανθρώπων καθώς είπε ακόμη προς τους συνομιλητές του πως «Εσείς αντιλαμβάνεστε οτι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει έγκυος;» και συνέχισε: «Δεν γίνεται έτσι σύλλιψις, χρειάζεται συμμετοχή στο έρωτα και των δύο. Δεν μπορεί αλλιώς. Μπορεί να είμαι καλόγερος, παπάς, αλλά τα ξέρω».

Παράλληλα στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να γεννιέται ένα παιδί που έχει προέλθει από βιασμό ήταν ξεκάθαρος. «Να γεννηθεί και μετά να υπάρχει κάποια πρόνοια…» είπε.

Επίσης, επανέλαβε την θέση της Εκκλησίας ότι η ερωτική συνεύρεση είναι αποκλειστικά για αναπαραγωγή. Σημειώνεται πως η Ιερά Σύνοδος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τον «άδειασε».

Διαβάστε επίσης:

Μανωλίδου για την προσωπική της ζωή: «Ασχολούμαι με γεγονότα, όχι με φήμες – Δεν στεναχωριέμαι με τα δημοσιεύματα» (video)

Εξώδικο στον Κούγια έστειλε ο Μπιμπίλας – Πώς απαντά ο ποινικολόγος

Πιλότος της πτήσης από Σαντορίνη προς Αθήνα αποθεώθηκε – Το… πάτησε λίγο παραπάνω για να καλύψει την καθυστέρηση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:30