search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:31
MENU CLOSE

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Την επόμενη φορά θα λέμε δυστυχώς» στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου

04.09.2022 16:36
Navagio_new

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με ανάρτησή του στο Facebook ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για την πιο φημισμένη παραλία της Ζακύνθου, το Ναυάγιο.

Ο γνωστός επιστήμονας, προειδοποιεί για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ασφαλείας στην παραλία, η οποία παρά το εντυπωσιακό της τοπίο, δεν παύει να ενέχει κινδύνους, λόγω των ψηλών βράχων που την περιτρυγυρίζουν.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ότι «με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν» τα βράχια και υπενθύμισε το ατύχημα που έγινε πριν τέσσερα χρόνια, όταν χωρίς καν να γίνει σεισμός, μέρος των πρανών κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι.

«Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιστήμονας.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτηση

«Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!

Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.

Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία”».

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Με «το πόδι στο γκάζι» αγωνιστικού ο Γιάννης Οικονόμου

Κώστας Ζαχαριάδης: Τρομερή παιχτούρα «ο Άδωνις, όχι ο Μαρσέλο»

Κι όμως, η πανδημία απειλεί ακόμα… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:31