search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:56
MENU CLOSE

«Μάχη» στα ΕΜΜΥ ανάμεσα σε Netflix και ΗΒΟ

05.09.2022 13:15
emmy_new

Υπόθεση για δύο (πλατφόρμες) ήταν η χθεσινή -δεύτερη- ημέρα των τηλεοπτικών βραβείων ΕΜΜΥ για το 2022 η απονομή των οποίων έγινε εντός του Σαββατοκύριακου που πέρασε.

Η εθιστική σειρά «Stranger Things» του Netflix και οι σειράς «Euphoria» και «White lotus» του ΗΒΟ ήταν οι «μεγάλοι πρωταγωνιστές» της Κυριακής, με βραβεία ΕΜΜΥ σε πέντε κατηγορίες το καθένα.

Το «Squid game» πήρε τέσσερα ΕΜΜY μεταξύ των οποίων το ΕΜΜΥ έκτακτης ερμηνείας γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά (guest  actress in drama series) για την Λι Γου Μι, διάκριση που χαρακτηρίστηκε «ιστορική νίκη» από τους Αμερικανούς ειδικούς που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο χώρο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

«Αυτό το ΕΜΜΥ μοιάζει… ασήκωτο», είπε μέσω διερμηνέα η νεαρή ηθοποιός από την Κορέα και μίλησε για «μεγάλη ευθύνη για την οποία δεν ήμουν προετοιμασμένη. Στο μέλλον θέλω να μπορέσω να κάνω περισσότερα» και στην ερώτηση που θεωρεί ότι βρίσκεται η παγκόσμια επιτυχία της σειράς απάντησε ότι «εκείνη την χρονική στιγμή ο κόσμος είχε ήθελε να δεί μια τέτοια σειρά».

Το HBO Max στη σούμα (της βραδιάς)  είχε 17 ΕΜΜΥ, το Netflix 11, το Hulu οκτώ, και το Apple+ τέσσερα, μεταξύ των οποίων δύο χάρη στην πρωτοεμφανιζόμενη δραματική σειρά του «Severance».

Τον «χορό» των βραβείων «άνοιξε» η σειρά «Abbott elementary» του ABC που πήρε το ΕΜΜΥ διανομής ρόλων σε κωμική σειρά.

Το «Euphoria» απέσπασε διάκριση για τον Κόλμαν Ντομίγκο στην κατηγορία καλύτερη ερμηνεία «έκτακτης εμφάνισης» σε δραματική σειρά (Guest actor in a drama series). Ο ηθοποιός και  καταξιωμένος θεατρικός συγγραφέας  τον οποίον οι φανατικοί του «Walking dead» τον θυμούνται καλά, συγκινήθηκε διότι ήταν και το πρώτο ΕΜΜΥ της καριέρα του. Ο Ντομίνγκο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους τον βοήθησαν στην πορεία του σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους  έκανε νύξη στις ρίζες του λέγοντας ότι  η νίκη του «αντιπροσωπεύει όλους τους ταπεινούς ανθρώπους της δυτικής Φιλαδέλφειας».

Το «Stranger Things» κέρδισε ΕΜΜΥ, μεταξύ άλλων και για τη μουσική επιμέλεια της Νόρα Φέλντερ, η οποία επανέφερε στο προσκήνιο την επιτυχία του 1985 «Running up that Hill» της Κέιτ Μπους.

«Πολλοί ταυτίστηκαν με το τραγούδι. Νομίζω τα παιδιά, που ένιωσαν έντονα συναισθήματα απομόνωσης με το κομμάτι βρήκαν τρόπο να εκφράσουν πως αισθάνονται», είπε η Φέλντερ.

Ο ήχος του «The White lotus» πήρε βραβείο για το μιξάζ, τη σύνθεση και απέσπασε το ΕΜΜΥ μουσικού θέματος.

Επίσης επικράτησε στην κατηγορία μοντάζ μονοκάμερου για μίνι σειρά ή ταινία.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός με Πορτοσάλτε – Σβέρκο στον ΣΚΑΪ: «Είστε γατάκια μπροστά στον Τσίπρα» – «Κάθεσαι κλαρίνο στον Άδωνη» (video)

Χρήστος Θηβαίος, Νίκος Τερζής και Γιάννης Κότσιρας στον «Σασμό»

«Καλημέρα Ελλάδα»: Ο Γιώργος Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι παραδίδει «σκυτάλη» στη Μαρία Αναστασοπούλου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48