search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:45
MENU CLOSE

Επιστολή Βερβεσού σε Θεοδωρικάκο για περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

06.09.2022 17:37
Πρόεδρος ΔΣΑ: Να λάβουν όλοι οι δικηγόροι το επίδομα των 600 ευρώ - Media

Την καταγγελία δύο δικηγόρων για περιστατικά αστυνομικής βίας, έθεσε υπόψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δ. Βερβεσός, ζητώντας τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός κοινοποίησε στον κ. Θεοδωρικάκο αναφορά δύο δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών». Μάλιστα, στην αναφορά των δύο δικηγόρων επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο κ. Βερβεσός ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Κύθηρα: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Δύσκολη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων (Video)

Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία – Πήραν 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες

Κορωνοϊός: Πάνω από 40.000 κρούσματα και 180 νεκροί σε μια εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:45