ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:55
MENU CLOSE

«Appodixi»: Πώς θα λειτουργήσει η νέα εφαρμογή για καταγγελίες για τη φοροδιαφυγή

07.09.2022 18:54

Τη νέα εφαρμογή σάρωσης αποδείξεων «appodixi» παρουσίασαν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS.

Οι πολίτες αποκτούν, πλέον, τη δυνατότητα να ελέγχουν στο κινητό τους εάν η απόδειξη που έλαβαν για την αγορά ενός προϊόντος ή υπηρεσίας είναι γνήσια και εάν έγινε ορθή διαβίβαση των στοιχείων της συναλλαγής στην ΑΑΔΕ. Σε περίπτωση που η εφαρμογή εντοπίσει πρόβλημα, ειδοποιείται αυτομάτως η Φορολογική Αρχή, ώστε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για τη βεβαίωση της παράβασης και τον καταλογισμό προστίμου.

Ο καταναλωτής θα σαρώνει την απόδειξη που παραλαμβάνει και η εφαρμογή θα επιστρέφει τα στοιχεία της επιχείρησης, αν τα ποσά που αναγράφονται στην απόδειξη συμφωνούν με αυτά που έχουν αποσταλεί στην ΑΑΔΕ μέσω myDATA, όπως και εάν η ταμειακή είναι δηλωμένη στην Αρχή.

Ο Υπουργός και ο Διοικητής ανέφεραν ότι είναι υπό επεξεργασία κίνητρα χρήσης της εφαρμογής όπως η πίστωση στον καταναλωτή τμήματος του προστίμου που θα επιβληθεί στην επιχείρηση εάν διαπιστωθεί παράβαση μετά τον έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 7,7% η ανάπτυξη στο β’ τρίμηνο του 2022

Συντάξεις Οκτωβρίου: Οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Σταϊκούρας: «Ναι» σε νέα μέτρα στήριξης, μόνιμα και έκτακτα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version