search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:32
MENU CLOSE

Μπακογιάννη για επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν μπορεί να έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα (Video)

07.09.2022 11:39
ntora_mpakogianni_new

Θέση για τις συνεχείς επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας πήρε το πρωί της Τετάρτης (7/9) η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κρεσέντο πρωτοφανών απειλών, δεν έχω ξανακούσει τέτοιου είδους ρητορική, και μάλιστα από τον πρόεδρό της», δήλωσε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ούτε νύχτα μπορεί να έρθει ο Ερντογάν ούτε μέρα, διότι η απάντηση που θα πάρει θα είναι πολύ ακριβή. Κάνει λάθος αν νομίζει ότι η Ελλάδα δεν θα απαντήσει», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Τουρκία νιώθει ανασφάλεια από την νέα αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, καθώς και από τη διπλωματική θωράκιση.

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη 100%. Δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αποδεχτεί οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας», τόνισε.

Προσπαθώντας να εξηγήσει την στάση του Τούρκου προέδρου, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξήγησε ότι ο Ερντογάν θέλει να στείλει μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στους Αμερικανούς

«Δια των απειλών θέλει να εκβιάσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι Δυτικοί θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση, αλλά είναι δύσκολο να εμπιστευτούν τον Ερντογάν.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει επίθεση ο Ερντογάν. Αυτό που φοβάμαι είναι το ατύχημα, είναι μια πιθανότητα. Αέρας φρέσκος ότι ο Ερντογάν θα κάνει επίθεση στα νησιά μας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος ξέρει ότι αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα εννοεί, γι’ αυτό δεν τον θέλει στην κυβέρνηση.

Τέλος, προέβλεψε ότι «θα περάσουμε δύσκολα, γιατί αυτές οι εντάσεις έχουν κόστος. Είναι μια περίοδος μεγάλης έντασης, θέλει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».

Διαβάστε επίθεση:

ΔΕΘ 2022: Στον αέρα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το «καλάθι της νοικοκυράς» – Ποιοι παράγοντες θα παίξουν ρόλο

Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή Ελλάδας- Γαλλίας αν διαπιστώσουν ένοπλη επίθεση (Video)

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας πλάθει μύθους χωρίς στοιχεία και αποδείξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:31