search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:35
MENU CLOSE

Μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: Η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δεν αμφισβητείται

06.09.2022 23:39
statedepartement87-new

Παρέμβαση στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και των αξιωματούχων του έκανε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε κοινή ερώτηση των ανταποκριτών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της ιστοσελίδας Hellas Journal στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως «σε μια συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

Η σχετική ανάρτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Λένας Αργύρη

Διαβάστε επίσης:

Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή Ελλάδας- Γαλλίας αν διαπιστώσουν ένοπλη επίθεση (Video)

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας πλάθει μύθους χωρίς στοιχεία και αποδείξεις

Ηχηρό μήνυμα Δένδια στον Ερντογάν: Απορρίπτουμε πλήρως τα νεοθωμανικά νταηλίκια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:34