search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:52
MENU CLOSE

Μπακογιάννη για υποκλοπές: Όποιος σπάσει το απόρρητο θα μπει 10 χρόνια φυλακή – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

07.09.2022 15:21
mpakogianni-new

Σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση προκάλεσε η «προειδοποίηση» της Ντόρας Μπακογιάννη για τις υποκλοπές και μια πιθανή άρση του απορρήτου και πιο συγκεκριμένα η φράση «όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών και καλεί τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στην άρση του απορρήτου, για να ενημερωθεί η Εξεταστική για το περιεχόμενο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκτιμά πως η κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλλει ομερτά.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χθεσινές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την ίδια, αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι «επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες».

Ειδικότερα με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «εχθές το βράδυ η κα Ντόρα Μπακογιάννη υποτιμώντας πλήρως τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου και αναλαμβάνοντας η ίδια ρόλο εισαγγελέα, μοίρασε δεκαετείς ποινές από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών». Κατόπιν αυτών τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι «η κα Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς επιθυμούν τη συσκότιση και όχι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της».

Η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι ο πρώτος στόχος είναι να μάθουμε τι συνέβη, ώστε να μην ξανασυμβεί. Σημείωσε δε ότι πρέπει να θωρακιστεί η ΕΥΠ, ώστε να κάνει τη δουλειά της και να μην έχουμε κενά.

«Υπάρχουν προβλήματα όμως στο να βγουν όλα, γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα. Διότι αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή» δήλωσε η κα Μπακογιάννη.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Βέροια: Ο Μητσοτάκης είναι απερχόμενος και το γνωρίζει – Κάνει τα πάντα για να γατζωθεί στην εξουσία (photos)

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: «Μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» η επιστολή Τσαβούσογλου

ΔΕΘ 2022: Στον αέρα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το «καλάθι της νοικοκυράς» – Ποιοι παράγοντες θα παίξουν ρόλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:51