search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:18
MENU CLOSE

Εδιμβούργο: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ (Photos/Videos)

12.09.2022 16:47
elisavet-feretro-1-new

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Εδιμβούργο προκειμένου να αποχαιρετίσει την αγαπημένη του βασίλισσα Ελισάβετ, η σορός της οποίας εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα.

Η πομπή με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, ο οποίος συνοδευόταν από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ, έφτασε στον καθεδρικό του Σεντ Τζέιλς στο Εδιμβούργο γύρω στις 17:30. Είχε ξεκινήσει λίγα λεπτά πριν από τις 17:00

Την αυτοκινητοπομπή περιστοίχιζαν στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες.

Στον καθεδρικό ναό τελέστηκε ευχαριστήρια Λειτουργία, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια η σορός της βασίλισσας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Το Στέμμα της Σκωτίας τοποθετήθηκε πάνω από το φέρετρο, το οποίο θα παραμείνει εκεί για 24 ώρες, προτού μεταφερθεί στο Λονδίνο. Ο βασιλιάς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν πλέον αποχωρήσει από τον καθεδρικό ναό.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Ρόαγιαλ Μάιλ, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.

Το φέρετρο μεταφέρθηκε με νεκροφόρα από το Palace of Holyroodhouse στο Εδιμβούργο στον Καθεδρικό Ναό του St Giles.

Το κοινό θα μπορεί να αποτίσει τα σέβη του στη βασίλισσα στον καθεδρικό ναό του St Giles. Η ουρά θα ξεκινήσει από το George Square Lane/North Meadow Walk στο The Meadows, όπου εκδίδονται βραχιολάκια για την είσοδο στον καθεδρικό ναό. Το κοινό έχει προειδοποιηθεί ότι η ουρά είναι πιθανό να περιλαμβάνει ορθοστασία για αρκετές ώρες.

Μάλιστα υπάρχει η σύσταση στο κοινό να προμηθευτεί τα δικά τους τρόφιμα και ποτά. Οι επισκέπτες θα περάσουν από ελέγχους ασφαλείας τύπου αεροδρομίου για να εισέλθουν στο St Giles στη γέφυρα George IV. Ορισμένοι περιορισμοί θα ισχύουν στα κινητά τηλέφωνα, ενώ η φωτογράφηση και η λήψη βίντεο δεν επιτρέπεται.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία έχει τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές στην οροφή του κτιρίου του κοινοβουλίου της Σκωτίας ενώ οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.

https://twitter.com/mattgraveling/status/1569320085663219712

Δίχως Γουίλιαμ και Χάρι η περιφορά

Ο νέος πρίγκιπας της Ουαλίας και ο αδελφός του, ο δούκας του Σάσεξ, δεν έλαβαν μέρος στην πομπή σήμερα που θα ακολουθήσει το φέρετρο της Βασίλισσας από το Παλάτι του Χόλιροντχάουζ στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς του Εδιμβούργου.

Διαβάστε επίσης:

Καμίλα: Παίρνει τα «χαλινάρια» των βασιλικών αλόγων συνεχίζοντας την παράδοση του παλατιού (Video)

Άτακτη υποχώρηση των Ρώσων από την ουκρανική αντεπίθεση – Ανακατέλαβε εδάφη το Κίεβο (Χάρτης/Video)

Έλον Μάσκ: Στο σφυρί βγάζει πρώην του 18 φωτογραφίες από τα χρόνια του στο κολέγιο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07