search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Να αρθεί το απόρρητο – Ο Μητσοτάκης φοβάται πάρα πολύ το θέμα του Predator» (video)

15.09.2022 14:17
androulakis_new

Για τις παρακολουθήσεις, τους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ, τις μετεκλογικές συνεργασίες και την τερατογένεση, την ακρίβεια αλλά και τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε στη συνέντευξή Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο»

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των παρακολουθήσεων είπε ότι δεν είναι θέμα προσωπικό, αλλά ζήτημα Δημοκρατίας. «Εμείς κάνουμε τον αγώνα μας στο προσκήνιο. Πρόκειται για αντισυνταγματική παρακολούθηση και να φορτωθεί το θύμα την παρανομία. Αυτό είναι θράσος. Βάσει του νόμου του 2006, ο πρωθυπουργός που προΐσταται των μυστικών υπηρεσιών να άρει το απόρρητο. Δεν θέλω να εργαλειοποιήσω τίποτα. Δεν θέλω να βγάλω πολιτικό αποτέλεσμα, θέλω να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Όλα μου τα βήματα είναι νομιμότητας και δε θα με σύρει κανείς στην παρανομία. Είναι ζήτημα προτεραιότητας ο πρωθυπουργός να άρει άμεσα το απόρρητο. Οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της πολιτικής ηρεμίας και της πολιτικής διαφάνειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του Predator. «Θα τσαλακώσει την εικόνα του. Μιλάμε για πυρηνικό όπλο απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους. Αν υπάρξει υπόνοια διασύνδεσης, θα είναι το τέλος για τον κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ολα στη δικαιοσύνη κύριοι», είπε. «Το link το δικό μου με τον κ. Κουκάκη είναι το ίδιο. Το κέντρο είναι εδώ. Είναι κορυφαίο το ζήτημα. Οι αρμόδιοι με ενημέρωσαν για εκβιασμό. Αν το είχα ενεργοποιήσει θα είχαν υλικό από την καθημερινή μου προσωπική ζωή. Ολα όσα λέω δεν είναι θεωρίες. Με ενημέρωσαν ειδικοί. Θέλετε λοιπόν να ζήσουμε δημοκρατίες που ο δικαστής θα φοβάται να δικάσει επειδή πιθανώς να του έχουν κλέψει προσωπικές στιγμές; Πρέπει να απαγορευτούν αυτά τα παράνομα λογισμικά. Η ΝΔ να αφήσει λοιπόν τα ναζάκια. Θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν οι πάντες στις Βρυξέλλες», πρόσθεσε.  

«Το ίδιο Μητσοτάκης και Τσίπρας»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στις μετεκλογικές συνεργασίες εξαπολύοντας επίθεση τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα. «Ας στηρίξουν λοιπόν ο ένας τον άλλο και ας συνεργαστούν. Εμείς δεν δημιουργούμε σενάρια. Ο Τσίπρας έλεγε ότι είμαστε κοντά στον Μητσοτάκη, τώρα λένε ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγάζεις ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας υπονομεύσουν. Από την πρώτη Κυριακή να υπάρξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό που θα τον σέβονται οι εταίροι. Οχι πρωθυπουργούς των κάλπικων δημοψηφισμάτων και των υποκλοπών. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο. Δεν ζούμε σε σταθερό περιβάλλον και πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε», είπε.

Την ίδια ώρα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός είναι σε πανικό. «Κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παραμείνει στην καρέκλα. Οι εκφράσεις του δεν ταιριάζουν στα σύγχρονα πολιτικά ήθη. Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι για δημοκρατικά κόμματα. Για τις συνεργασίες μην βιάζεστε. Δεν χρειάζονται σενάρια. Ο λαός θα κρίνει. Το δίλημμα είναι ανατροπή με τη δημοκρατική παράταξη ή συνέχιση των φαινομένων που αντιμετωπίζουμε. Δεν απαγορεύεται να γίνει Πρωθυπουργός του πρώτου κόμματος. Εμείς δεν θα τον κάνουμε ειδικά αν μειωθεί το ποσοστό του και αποδοκιμαστεί. Δεν θα τους βάλουμε από το παράθυρο. Αν το ποσοστό μας είναι μεγάλο θα μπουν και θέματα που θα αφορούν τα πρόσωπα, το λέω ξεκάθαρα. Μη φοβάστε τη λαϊκή ετυμηγορία». 

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για νέες μεταγραφές εντός του ΠΑΣΟΚ αλλά και την «τερατογένεση» δήλωσε: «Δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ-μάρκετ. Έχουμε αρχές και ιδεολογία. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε το οτιδήποτε με στόχο μια καρέκλα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι μετά τις υποκλοπές, τα predator κλπ., θα δούμε και φαινόμενα αποστασιών. Ήδη υπάρχει η τερατογένεση των παρακολουθήσεων, ας μην δούμε και αυτή την τερατογένεση». 

Επίθεση σε Ερντογάν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε για ακόμα μία φορά την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα, ενώ δε δίστασε να αναφερθεί και στις τελευταίες πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα στον ΈΒρο. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, υπάρχει μία στρατηγική διαπαιδαγώγηση του τουρκικού λαού στη σύγκρουση. Η Τουρκία σε κάθε μέτωπο δημιουργεί εντάσεις. Χίμαιρα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Δεν υπάρχει πια. Αναβάθμιση της τελωνειακής σχέσης αλλά με όρο μη παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και άμεσο εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία. Επίσης, άρση της ομοφωνίας στο Συμβούλιο», είπε. 

«Οι δικές μας ευθύνες είναι και ευρωπαϊκές, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική. Να γίνεται μία δίκαιη κατανομή ανάλογα με τις αντοχές. Η Ελλάδα τι έκανε γι’ αυτό; Πίεσε; Κινήθηκε διπλωματικά;  Χρειαζόμαστε διαφορετική πολιτική. Εγώ με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων διαφωνώ. Αλλα διαφωνώ και με πολιτικές που εκθέτουν τη χώρα. Να προστατεύουμε τα σύνορα προστατεύοντας τα δικαιώματα. Η εποχή του κορωνοϊού μείωσε τις ροές αλλά αυτό είναι προσωρινό», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Θα συνεχίσουμε την οριζόντια στήριξη, θα δούμε τα αντικίνητρα

Τσίπρας: Οι εργαζόμενοι θέλουν δύο κατώτατους μισθούς μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος

Τουρκία: Βολές Νταβούτογλου κατά Ερντογάν – «Αεροπλάνα οι άλλοι, τραγούδια του στύλ “θα έρθουμε ξαφνικά…” εμείς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:15