search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:09
MENU CLOSE

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Θα συνεχίσουμε την οριζόντια στήριξη, θα δούμε τα αντικίνητρα

15.09.2022 13:54
oikonomou_new

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει οριζόντια νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο θα διαρκεί η ενεργειακή κρίση έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Π» για με την πρόταση εμπειρογνώμων του ΔΝΤ, σχετικά με την διακοπή της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος -με εξαίρεση τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά-, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να προχωρήσουν σε εξοικονόμηση ενέργειας, ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να στηρίζει με οριζόντια μέτρα -δηλαδή, τους πάντες- τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, και δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ προανήγγειλε κίνητρα και αντικίνητρα από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ώστε οι πολίτες να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενόψει του δύσκολου χειμώνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, περιγράφοντας τα αντικίνητρα είπε ότι ίσως αυτά να συνίστανται σε μικρότερη στήριξη σε όσους δεν επιτυγχάνουν κάποιους στόχους εξοικονόμησης που θα τίθενται.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις προτάσεις της Κομισιόν για το ενεργειακό και για το ενδεχόμενο «δελτίου» στο ρεύμα, αφού επισήμανε ότι η Επιτροπή μοιάζει να υιοθετεί -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- κάποια μέτρα που έχει προτείνει η Αθήνα (πλαφόν στην χονδρική τιμή του αερίου και αποσύνδεσή του από την τιμή του ρεύματος), δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υιοθετήσει υποχρεωτικά μέτρα για τους ιδιώτες, σε αντίθεση με αυτά που αφορούν στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κατά τα λοιπά, και δεδομένης της συζήτησης που έχει ανοίξει για ενδεχόμενη απόπειρα ρωσικής παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, ενόψει και των εθνικών εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Αθήνα περιμένει με ενδιαφέρον περαιτέρω αποκαλύψεις από τις ΗΠΑ για το θέμα της χρηματοδότησης από τη Μόσχα κομμάτων και πολιτικών σε περίπου 24 χώρες, υπενθυμίζοντας και την αμερικανική δίωξη σε βάρος προσώπων που επιχείρησαν να «στήσουν» δίκτυο ΜΜΕ στη χώρα μας, τα οποία θα προωθούσαν ρωσικά συμφέροντα.

Πάντως, ο Γ. Οικονόμου διέψευσε πληροφορίες περί σκέψεων της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των εκλογών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι απολύτως θωρακισμένη θεσμικά έναντι ενδεχόμενης απόπειρας ρωσικής παρέμβασης και συμπληρώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως γίνονται πάντα. Τόνισε, δε, ότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η πολιτική σταθερότητα και ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως μονόδρομο να μετατραπεί σε θεματοφύλακα της σταθερότητας αυτής.

Παράλληλα, αναφερόμενος σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννη Ρουμπάτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για υποκρισία, επισημαίνοντας ότι από τις πληροφορίες από την κατάθεση Ρουμπάτη αποδεικνύεται ότι επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα (εν προκειμένω, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και εν συνεχεία υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας) και ζήτησε ενημέρωση και απαντήσεις από τον Α. Τσίπρα για το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οι εργαζόμενοι θέλουν δύο κατώτατους μισθούς μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος

ΣΥΡΙΖΑ για OpinionPoll: «2,3 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μητσοτάκη»

Ένταση στο ΣΚΑΪ με Ηλιόπουλο – Οικονόμου: «Διαστρεβλώνετε και λέτε ψέματα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:07