search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:00
MENU CLOSE

Ανησυχητικά φαινόμενα στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη (videos)

15.09.2022 15:09
proina_new

Δεκατέσσερις φορές. Όχι μία. Ούτε δυο ή τρείς. Αλλά δεκατέσσερις φορές κολλητά, σε λούπα, επέλεξε η εκπομπή «Πρωινό μας» να δείξει τη σκηνή του ηλικιωμένου φρουρού που λιποθύμησε ενώ βρισκόταν σε στάση προσοχή ως μέλος αγήματος απόδοσης τιμών στο φέρετρο της Ελισάβετ στο αβαείο του Γουέστμινστερ.

Μόνον οι της εκπομπής γνωρίζουν τη χρησιμότητα στην ενημέρωση των τηλεθεατών της επανάληψης του στιγμιότυπου 14 φορές.

Εν τω μεταξύ μάθαμε νωρίτερα σήμερα ότι ο πιλότος από τα Γλυκά Νερά και καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς αναμενόταν να στείλει εξώδικο σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια και τις ιστοσελίδες έπειτα από «πολιορκία» που δέχθηκε η μητέρα του από την εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, αξιώνοντας να μην γίνει κανένας σχολιασμός στο εξής στα ΜΜΕ από τον δικηγόρο του για την υπόθεση, να μην γίνεται καμία αναφορά στο όνομά του, στην κόρη του και στην οικογένειά του και καμιά αναπαραγωγή φωτογραφιών και με κοινοποίηση στον Άρειο Πάγο.

Στην εκπομπή «Το πρωινό» η θερμοκρασία έδειχνε να είχε ανέβει από την απόφαση του καταδικασμένου συζυγοκτόνου. Ευτυχώς η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα είπε τα προφανή, που σε πάμπολλες των -ανάλογων- περιπτώσεων καταπατώνται στον «αγώνα» για την τηλεθέαση.

Προφανώς και κάθε Μέσο έχει δικαίωμα να ασχοληθεί δημοσιογραφικά με την ειδησεογραφία, εφόσον υπάρχουν εξελίξεις, έχει σημασία όμως ο χειρισμός και η προσέγγιση, η τήρηση, στοιχειωδώς, κανόνων δεοντολογίας και άρθρων του Συντάγματος.

Όταν όμως κάποιος αισθάνεται ότι τον «κυνηγά» τηλεοπτική κάμερα και δημοσιογράφος με μικρόφωνο στο χέρι, όταν παραβιάζεται προσωπικός ζωτικός χώρος, όταν προσπαθεί να διατηρήσει ψυχραιμία, από το ξάφνιασμα, και με ευγενικό τρόπο να προσπαθεί να αποφύγει να μιλήσει στην κάμερα, όταν αισθάνεται να του ασκείται ψυχολογική πίεση σε σημείο να αναγκάζεται να λέει πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για να αποφύγει δημοσιογράφο και κάμερα, το πράγμα έχει λάβει άλλη τροπή και διάσταση. Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν.

Διαβάστε επίσης:

«Ώρα Ελλάδος»: Το επικό τρολάρισμα δημοσιογράφου σε αρνητικό σχόλιο που δέχτηκε – «Δύο γλάστρες μαζί» (video)

Τηλεθέαση: Πρωτιά με μερίδιο αλα Ευρωμπάσκετ κατάφερε ο Alpha (Πίνακες)

Εκτός «μάχης» τέθηκε η εκπομπή «Εμείς» του Open

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01