search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:26
MENU CLOSE

Τσίπρας: Απέρριψε σενάρια προσέγγισης με Ευάγγελο Βενιζέλο

18.09.2022 17:00
tsipras

Για το ενδεχόμενο αξιοποίησης προσωπικοτήτων όπως οι κ.κ. Βενιζέλος και Αλιβιζάτος σε ρόλους ή θέσεις στο πλαίσιο μια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με αφορμή τη στάση που τηρούν στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ρωτήθηκε από «Π» ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε αυτή την προοπτική λέγοντας ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι έχει σημαντικό εκτόπισμα στην πολιτική ζωή, τον λαμβάνουμε υπόψη, αλλά ο ρόλος του έχει κριθεί από την συγκυβέρνηση με την ΝΔ το 2012-2015.

Πρόσθεσε δε ότι δεν πιστεύει ότι ο κ. Βενιζέλος καταθέτει τις απόψεις αυτές, έχοντας κάποια πολιτική σκοπιμότητα.

Αναλυτικά:

Ερώτηση: «Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων έχουμε δει μια σειρά προσωπικοτήτων που σε προηγούμενες φάσεις στήριζαν ή ήταν φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση, να αντιδρούν με σκληρή και τεκμηριωμένη κριτική στα θέματα γύρω από την υπόθεση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα οι κύριοι Βενιζέλος, Αλιβιζάτος, και άλλοι, συνταγματολόγοι, νομικοί. Πώς κρίνετε τη στάση τους; Τέτοια πρόσωπα θα μπορούσατε να τα αξιοποιήσετε σε ρόλους και θέσεις στο πλαίσιο της διακυβέρνησής σας, ανεξαρτήτως αν πολιτικά δεν βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ»;

Απάντηση: «Σε σχέση με τον κύριο Βενιζέλο, είναι ένα πρόσωπο που δεν περνάει απαρατήρητο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, απ’ όποια θέση κι αν κατέχει. Είναι γνωστές οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες που έχουμε, Νομίζω ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στην συγκυβέρνηση του κόμματός του με τη ΝΔ την περίοδο 2012- 2015 έχει κριθεί από τον δημοκρατικό κόσμο, εντούτοις, και ως πολιτικός και ως επιστήμονας έχει ένα εκτόπισμα το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη τις θέσεις και τις απόψεις που καταθέτει. Στις τελευταίες εξελίξεις, νομίζω ότι οι θέσεις που έχει διατυπώσει είναι αυτές που θα περίμενε κανείς να ακούσει από κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη ή επιστήμονα, συνταγματολόγο ή μη. Ως εκ τούτου αυτό του πιστώνεται θετικά, αλλά δε νομίζω ότι ο κύριος Βενιζέλος διατύπωσε αυτές τις απόψεις διότι επιδιώκει να τις εξαργυρώσει σε κάποιο πολιτικό σχήμα. Τουλάχιστον δε θα είμαι εγώ αυτός που θα τον αδικήσει με τέτοιο κατάφωρο τρόπο. Και το ίδιο θα πω και για τον κύριο Αλιβιζάτο που πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει με τις δημόσιες τοποθετήσεις του».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: «Επανήλθε μοιράζοντας παροχές, με τις αυταπάτες του προγράμματος “Θεσσαλονίκη”»

ΣΥΡΙΖΑ: Στα 5,61 δισ. το ύψος του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας σήμερα μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:19