search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

20.09.2022 18:57
erdogan-ohe

Σε σοβαρή κλιμάκωση κατά της Ελλάδας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ευθέως τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Κατά την ομιλία του στη 77η  Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν υπερασπιζόμενος την πολιτική της χώρας του στο προσφυγικό, λέγοντας ότι «το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη», εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας.

Δείχνοντας μάλιστα, φωτογραφίες νεκρών παιδιών, είπε «Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα μωρών, όπως του Αϊλάν», υποστηρίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή επαναπροώθησε τα σκάφη τους. 

Μάλιστα, κάλεσε τον ΟΗΕ να πει “stop” στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θέλουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Την περασμένη εβδομάδα δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Εκτός από τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο, η Ελλάδα εφαρμόζει και «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκαν ίχνη οπίου σε ταφικές τελετουργίες πριν από 3.500 χρόνια (Photos/ Video)

Ερντογάν: «Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία – Στο άμεσο μέλλον θα γίνει ένα σημαντικό βήμα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δημοψήφισμα για ένταξη του Ντονμπάς στη Ρωσία – Με «εξάλειψη δια της ισχύος» απειλεί το Κίεβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55