search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:05
MENU CLOSE

Γερμανία: Κρατικοποιείται η γιγάντια εταιρεία αερίου Uniper

21.09.2022 10:29
aerio new

Επιστροφή στις κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων για την Ευρώπη, μετά απο πολλά χρόνια όπου κυριαρχούσαν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Στον τομέα της ενέργειας αποδεικνύεται ότι μονο οι κρατικοποιήσεις μεγάλων εταιρειών μπορούν να δώσουν λυση στα προβλήματα που δημιουργούνται απο τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το γερμανικό κράτος θα εθνικοποιήσει σε ποσοστό 98,5% τη γιγάντια εταιρεία φυσικού αερίου Uniper, η οποία ασφυκτιά εξαιτίας των περικοπών στην παροχή ρωσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πλειοψηφικός μέτοχος της επιχείρησης, ο φινλανδικός όμιλος Fortum.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στο Βερολίνο και τον σκανδιναβικό όμιλο, η Γερμανία θα εξαγοράσει έναντι περίπου 500 εκατ. ευρώ το 56% του κεφαλαίου που κατέχει η Fortum και θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 8 δισεκ. ευρώ, αναφέρει η φινλανδική επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

«Μετά την αύξηση κεφαλαίου και την αγορά των μετοχών, το γερμανικό κράτος θα διαθέτει περίπου το 98,5% της Uniper», διευκρινίζει η Fortum

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Να προετοιμαστούμε για το φθινοπωρινό κύμα της πανδημίας – Ο κορωνοϊός είναι εδώ

Αυστραλία: Σφοδρή σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό – Πάνω από 30 τραυματίες (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Απαράδεκτη η προσπάθεια να αλλάξουν τα σύνορα της Ουκρανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:04