search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:51
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Δεν πρόλαβε να… κάτσει στο θρόνο και άρχισε τις απολύσεις (Video)

21.09.2022 17:36
karolos-34-new

Οικονομία, λέει πως, θέλει να κάνει ο βασιλιάς Κάρολος και άρχισε με τα εύκολα. Δηλαδή με απολύσεις εργαζομένων στο παλάτι.

Σύμφωνα με το Skynews θα αρχίσουν διαβουλεύσεις με το προσωπικό του Μπάκιγχαμ, με τη λογική ότι η ζωή μπορεί να συνεχιστεί σε μεγάλο βαθμό χωρίς αλλαγές υπό τον νέο μονάρχη. Η διατύπωση είναι εξαιρετικά διπλωματική, αλλά  η ουσία είναι ότι το προσωπικό που παρείχε προσωπικές υπηρεσίες στην Ελισάβετ ενημερώθηκε ότι κάποιες θέσεις εργασίας μπορεί να χαθούν, με την εγκατάσταση του Καρόλου στο παλάτι. 

Άγνωστος αριθμός εργαζομένων στο Μπάκιγχαμ έλαβε ήδη σχετικές ενημερωτικές επιστολές για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το εργασιακό καθεστώς τους.

Την επιστολή υπογράφει ο σερ Μάικλ Στίβενς, υπεύθυνος προσωπικού, και αναφέρει: «Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να εκτιμήσετε ότι πρόκειται για ευαίσθητη και προκλητική περίοδο».

Κι επειδή είναι ακριβώς «ευαίσθητη περίοδος», ο σερ Στίβενς διαβεβαιώνει ότι εργάζεται για να υποστηρίξει το προσωπικό και να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει «καλή επικοινωνία» τις προσεχείς εβδομάδες.

«Συμβατή με την συνέχεια είναι η προσέγγιση για τη διαδοχή,  που ουσιαστικά προβλέπει ότι οι απαιτήσεις και ο σκοπός του προσωπικού θα παραμείνουν αμετάβλητοι μετά τον θάνατο (της βασίλισσας).  Αν και είναι πολύ νωρίς για να οριστικοποιηθεί η θέση, προβλέπεται ότι μόνο μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων (λιγότεροι από 20), που παρείχαν προσωπικές υπηρεσίες στην Αυτού Μεγαλειότητα βασίλισσα Ελισάβετ, θα δουν τις θέσεις τους να επηρεάζονται από τον θάνατό της», γράφει στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους ο σερ Μάικλ Στίβενς.

«Θα διαβουλευτούμε με εσάς και όσους επηρεάζονται σε σχέση με τις προβλεπόμενες αλλαγές. Όσοι επηρεάζονται θα ενημερωθούν γραπτώς», ενημερώνει ο υπεύθυνος προσωπικού του παλατιού.

Την περασμένη εβδομάδα, ενώ το προσωπικό του παλατιού προσπαθούσε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες λόγω του θανάτου της Ελισάβετ, ο Κάρολος αποφάσισε την απόλυση περίπου 100 υπαλλήλων του στην πρώην επίσημη κατοικία του, στο Κλάρενς Χάους.

Ο Μαρκ Σέρβοτκα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσίων Υπαλλήλων, που εκπροσωπεί και τους περισσότερους εργαζόμενους στον βασιλικό οίκο, δήλωσε ότι το προσωπικό που εργαζόταν επί χρόνια για τη βασίλισσα αισθάνεται καταρρακωμένο μετά την επιστολή που έλαβε. «Τα μέλη μας είναι απογοητευμένα και λυπημένα με αυτή την εξέλιξη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του Μπάκιγχαμ δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Αλαζονικός ο Τούρκος πρόεδρος: «Αν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι Ερντογάν» (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς η αντεπίθεση του Κιέβου έφερε την επιστράτευση και την πυρηνική απειλή του Κρεμλίνου

Τασμανία: Πάνω από 200 φάλαινες ξεβράστηκαν στις δυτικές ακτές της (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:49