search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:41
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ στέλνει δισκία ιωδίου για «περίπτωση πυρηνικής έκτακτης ανάγκης»

23.09.2022 20:42
Zaporizie_new

Tη στήριξη της Λιθουανίας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου σε συνέντευξη τύπου στο Βίλνιους.

«Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία είναι συνεχής και θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί» σημείωσε η κ. Κυριακίδου επισημαίνοντας ότι «περισσότεροι από 1.300 Ουκρανοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί για περίθαλψη σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία».

«Έχουμε επίσης παραδώσει 5 εκατομμύρια δισκία ιωδίου για την περίπτωση πυρηνικής έκτακτης ανάγκης» τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Επίσης, ανέφερε ότι η ΕΕ έχει δημιουργήσει ιατρικούς κόμβους στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά των ασθενών που φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Χάπια ιωδίου μοιράζονται στους κατοίκους περιοχών που βρίσκονται σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, εντούτοις η ΕΕ προμηθεύει την Ουκρανία με περισσότερες από πέντε εκατομμύρια δόσεις, γεγονός που θα καταστήσει εφικτή τη διανομή σε κατά πολύ ευρύτερη κλίμακα, επισημαίνει το BBC.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ένας από τους τέσσερις που λειτουργούν στην Ουκρανία και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, καθώς διαθέτει έξι αντιδραστήρες ισχύος 1.000 MW έκαστος.

Σημειώνεται, ότι ήδη η Πολωνία προχώρησε στη διανομή χαπιών ιωδίου στους πολίτες της εν μέσω φόβων για ένα πιθανό πυρηνικό ατύχημα.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσικός ιστότοπος «ξετρύπωσε» τη θαλαμηγό του Μεντβέντεφ, αξίας 100 εκατ. δολαρίων (Photos)

Ρωσία: Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις υπέρ των δημοψηφισμάτων προσάρτησης σε όλη τη χώρα (Photos/Video)

Τζο Μπάιντεν: Σε σύγχυση μετά από ομιλία του – «Τι να κάνω τώρα;»  (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:40