search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:18
MENU CLOSE

Ένας σεμνός, δικός μας άνθρωπος- Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής του «Π» Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2248
22/09/2022
25.09.2022 07:59
Konstantinos Aggelopoulos_new

Ήταν ενίοτε και σκιτσογράφος, καθότι υπήρξε φοιτητής Αρχιτεκτονικής (στην Ecole Speciale D’Architecture). Πνεύμα ανήσυχο. Άλλωστε ήταν μεταξύ εκείνων των λίγων πρωτοπόρων που το μακρινό 1979 «έβγαλαν» το «επαναστατικό» για την εποχή του και τα δημοσιογραφικά χρονικά «Ποντίκι».

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, δημοσιογράφος παλαιάς κοπής αλλά με πάντα φρέσκο μυαλό, έκλεισε για πάντα τα μάτια του την περασμένη Κυριακή, στα 77 του.

Εκείνοι που τον έζησαν είτε στην «Καθημερινή», απ’ όπου άρχισε την δημοσιογραφική πορεία του το 1976 (υπήρξε αρθρογράφος διεθνών θεμάτων και συντάκτης του μεταφραστικού τμήματος και έφθασε να είναι σε κατοπινά χρόνια αρχισυντάκτης και διευθυντής της), είτε στην «Ελευθεροτυπία» ή στο «Ποντίκι», την «Πρώτη», τον «Κόσμο του Επενδυτή», τα «Παραπολιτικά» (αργότερα ως συνεργάτης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής) αλλά και στα ραδιόφωνα όπου εργάστηκε (902 Αριστερά στα FM, ΣΚΑΪ, ΝΕΤ και Πρώτο της ΕΡΑ) έχουν να λένε για έναν χαρισματικό άνθρωπο, σεμνό, τρυφερό, βαθιά καλλιεργημένο, με αίσθηση χιούμορ, με έντονο το στοιχείο του αυτοσαρκασμού, συναρπαστικό αφηγητή, δεινό ρεπόρτερ με δεξαμενή περιστατικών από το πολιτικό ρεπορτάζ, διευθυντή με ανεπτυγμένο το αίσθημα δικαίου, πολυσχιδή δημοσιογράφο.

Δεν είναι ευρύτερα γνωστό ότι πίσω από πολιτικές γελοιογραφίες, στο «Ποντίκι», με την υπογραφή «ΚΑΓΓ», ήταν εκείνος. Ο ίδιος περιέγραψε με τον ξεχωριστό τρόπο του ένα περιστατικό με αφορμή σκίτσα του στη Μαργαρίτα Πουρνάρα αρχές του 2000 το οποίο μοιράστηκε από τις σελίδες της «Καθημερινής» η συνάδελφος με αφορμή το θάνατο του:

«Ένα πρωινό μού διηγήθηκε όλο κέφι μια ιστορία στο ασανσέρ: “Χθες βράδυ καθόμουν δίπλα σε έναν άγνωστο κύριο σ’ ένα επαγγελματικό γεύμα και η κουβέντα έφτασε τυχαία στην εφημερίδα ‘Το Ποντίκι’. Κάποια στιγμή ο συνδαιτυμόνας μου είπε: “Είναι πολύ καλή, τη διάβαζα κάποτε, αλλά είχε μέσα κάτι απαίσια σκίτσα. Αναρωτιέμαι ποιος να έκανε αυτές τις αηδίες”. “Εγώ, βέβαια!” του απάντησα με ενθουσιώδη ειλικρίνεια και τον άφησα άναυδο. Δεν είχε ιδέα ότι είχα συνιδρύσει το “Ποντίκι” και ότι ενίοτε έφτιαχνα και κανένα σκίτσο. Το υπόλοιπο βράδυ διασκέδαζα μέσα μου με τη δυσφορία του διπλανού μου, που αισθάνθηκε άσχημα για το σχόλιό του. Ήταν τρομερά αστείο».

Κηδεύτηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, τόπο καταγωγής της συζύγου του Άσπας Κυρίμη.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Περρής: «Πολλές φορές δεν προκύπτει η σούπα» – Το σχόλιο για τις φήμες περί αποχώρησης της Δούκισσας Νομικού (Video)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος – Το αντίο της ΕΡΤ

«Δύο στις δέκα»: Πήγε για ποδαρικό με δύο …δεξιά παπούτσια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48