search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:34
MENU CLOSE

House of the Dragon: Γιατί οι δημιουργοί αλλάζουν ηθοποιούς και χρονική σειρά

26.09.2022 13:56
HOUSE OF THE DRAGON

Με τις συνήθειες των τηλεθεατών δεν είναι να παίζει κανείς. Ακόμα περισσότερο όταν αλλαγές αφορούν σε εθιστικές σειρές με εκατοντάδες εκατομμύρια φανατικούς σε όλο τον κόσμο. Οφείλει κάθε παραγωγός και αρμόδιος συντελεστής να αιτιολογεί επιλογές.

Οι δημιουργοί της σειράς «House of the Dragon» του ΗΒΟ, Ράιαν Κόνταλ και Μιγκέλ Σαποσνικ, αναφέρθηκαν στις επιλογές τους για τα χρονικά άλματα στην πλοκή και τις αλλαγές σε ηθοποιούς.

Οι δημιουργοί εξ΄αρχής είχαν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση στην προσαρμογή και τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Fire & Blood» του Τζόρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, την ιστορία πριν από το «Game of Thrones».

Το πρίκουελ εκτείνεται χρονικά σε μια περίοδο 150 ετών και αφηγείται την άνοδο και την πρώτη διάφορων ηγεμόνων των Ταργκάριεν που κυβέρνησαν το Γουέστερος.

Ακόμα κι αν ήθελαν να επικεντρωθούν στον Εμφύλιο των Ταργκάριεν ήταν επίσης μια μεγάλη πρόκληση διότι οι ρίζες της σύγκρουσης εκτείνονται δεκαετίες πίσω στις ζωές των χαρακτήρων.

Η πρώτη απόπειρα προσαρμογής και χρονική σύντμησης έγινε  με το θάνατο του βασιλιά Βισερι Ταργκάριεν (τον κάνει ο Πάντι Κονσαϊντιν).  Αλλά σε μια τέτοια πιθανότητα θα έπρεπε να μείνει «απέξω» μεγάλο κομμάτι ης ιστορίας η οποία επηρεάζει άμεσα όσα συνέβαιναν στην συνέχεια.

Ο Κόνταλ ανέλαβε την «βρώμικη» δουλειά. Δημιούργησε μια ιστορία που κάλυπτε δεκαετίες. Μια τολμηρή κίνηση, χωρίς προηγούμενο παρατηρούν μελετητές των παραγωγών τέτοιου βεληνεκούς.

Και στο «Στέμμα» του Netflix υπάρχουν χρονικά άλματα και αλλάζουν ηθοποιοί σε καίριους ρόλους, νοηματοδοτώντας το πέρασμα από μια εποχή σε μια  άλλη, αλλά αυτό συνέβαινε μεταξύ κύκλων και ποτέ από το ένα επεισόδιο στο άλλο…  πάντως όχι μετά από μόλις πέντε επεισόδια της πρώτης σεζόν της σειράς.

Αργή διήγηση για ανάπτυξη χαρακτήρων

Ο  Κόνταλ ανέπτυξε το σκεπτικό του αργού ρυθμού δράσης στα πρώτα πέντε επεισόδια του πρώτου κύκλου δηλώνοντας ταυτόχρονα ενθουσιασμένος. «Είναι ιστορία πολύπλοκη. Συμβαίνει σε μεγάλο διάστημα, επειδή τα παιδιά έπρεπε να παντρευτούν, να μεγαλώσουν, να αποκτήσουν παιδιά, να μεγαλώσουν κι εκείνα, προκειμένου να αφηγηθούμε την ιστορία του πολέμου των γενεών που διεξάγεται. Το HBO  έδωσε στον Μιγκέλ Σαποσνικ την ευχέρεια να αφηγηθεί αυτή την πολύπλοκη ιστορία με τρόπο υπομονετικό και καθοδηγούμενο από τους ήρωες, ο οποίος καθορίζει την πρώτη σεζόν και προετοιμάζει για μια από τις πιο διάσημες και αιματηρές συγκρούσεις στο Γουέστερος, αν όχι την πιο αιματηρή, εκτοξεύοντας την πλοκή.

Τα στήνουμε όλα έτσι ώστε από τη στιγμή που θα πέσει το πρώτο χτύπημα του σπαθιού, να καταλάβετε όλους τους παίκτες – πού βρίσκονται και γιατί βρίσκονται. Όλη η ιστορία είναι εκεί, αντί να την πληροφορείται ο τηλεθεατής από περιγραφές. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να δει όλα όσα συμβαίνουν», τόνισε ο Κόνταλ.

Οι δημιουργοί κλήθηκαν να απαντήσουν στον προβληματισμό αν οι τηλεθεατές ή το δίκτυο, εκδήλωσαν άγχος εξαιτίας του αργού ρυθμού και του όγκου των λεπτομερειών που, ουσιαστικά, προετοιμάζουν για την κυρίως πλοκή, αλλά εμφανίστηκαν σίγουροι πως η προσέγγιση τους εν τέλει θα ανταμείψει το κοινό της σειράς.

«Κανείς δεν ήρθε να μάς ρωτήσει, πότε θα αρχίσει η αφήγηση της ιστορίας», είπε ο Σαποσνικ. «Έχουμε το πλεονέκτημα να πάρουμε το χρόνο μας για να γνωρίσουμε καλύτερα τους χαρακτήρες και αυτή η επένδυση πραγματικά αξίζει τον κόπο. Η εξέλιξη στον πρώτο κύκλο επεισοδίων είναι αργή. Αξίζει όμως η αναμονή διότι υπάρχει αρκετό υλικό για να συντηρείται το ενδιαφέρον, ωστόσο συνειδητά έχουμε αποφασίσει να μην έχουμε θέαμα από νωρίς ώστε όταν έρθει η στιγμή να το κάνουμε σωστά».

Το μεγαλύτερο χρονικό άλμα στο χθεσινό επεισόδιο (βράδυ Κυριακής 25/9) συνέβη με τους χαρακτήρες της πριγκίπισσας Ραενίρα Ταργκάριεν και της λαίδης Άλισεντ Χάιταουερ που από το πρώτο επεισόδιο έως μια χρονική στιγμή του έκτου τίς έκαναν οι Μίλι Άλκοκ και Έμιλι Κάρει, 22 και 19 ετών αντιστοίχως και σε επόμενη σκηνή στους ρόλους αυτούς συνέχισαν οι Έμα Ντ’ Άρτσι (30 ετών ) και Ολίβια Κούκ (28 ετών).

Εμφύλιος ενοψει…

Η αλλαγή κρίθηκε επιβεβλημένη για να αιτιολογηθεί μια σειρά γεγονότων στις ζωές των ηρώων, όπως για παράδειγμα ο γάμος της Άλισεντ με τον πατέρα της καλύτερης φίλης της, τον βασιλιά, αλλά και η ανάδειξη της Ραενίρα ως διαδόχου του Σιδηρού Θρόνου. Αλλά δεν θα είναι το μόνο άλμα… δεκαετίας. Θα υπάρχει κι άλλο σύντομα. Για παράδειγμα ο γιός της Αλισεντ θα εμφανιστεί μεγαλύτερος ηλικιακά από ότι ήταν η μητέρα του στο πρωτο επεισόδιο! Οι δημιουργοί είναι πιθανόν να κατεβάσουν… ταχύτητα στην αλματώδη εξέλιξη της πλοκής μόλις ξεσπάσει ο Εμφύλιος πόλεμος στο Γουέστερος, κατά πως λέγεται.  Ο πόλεμος με τίτλο «Ο χορός των δράκων» («The dance of the dragons») λέγεται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

«Χαμογέλα και πάλι»: Η Σίσσυ Χρηστίδου τα έκανε απλώς χειρότερα

Γιώργος Λιάγκας: Τα πρώτα λόγια για την αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού από την εκπομπή (Video)

Πορτοσάλτε για Μελόνι: Εχουμε μια γυναίκα που δεν είναι τραμπούκα – Ενσαρκώνει την ελπίδα με λαϊκό αφήγημα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:28