search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:51
MENU CLOSE

«House of the Dragon»: «Τρένο» πάει η τηλεθέαση – Δεν το πιστεύουν στο HBO

21.09.2022 11:49
house_of_the_dragon_new

Πέρα από κάθε -αισιόδοξη- εκτίμηση κινείται η τηλεθέαση της σειρά πρίκουελ «House of the Dragon» του σαρωτικού «Game of Thrones».

Η απόδοση της παραγωγής στις προβολές της έχει σταθερό ανοδικό ρυθμό. Το πέμπτο επεισόδιο της σειράς είχε 3% περισσότερους τηλεθεατές από εκείνους του τέταρτου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen που έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό/ιστοσελίδα «Variety».

Καθένα από τα μέχρι τώρα πέντε επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς είχε κατά μέσο όρο 29 εκατ. τηλεθεατές, πλήθος απρόσμενα μεγάλο κατά ειδικούς ειδικά για παραγωγή καλωδιακού καναλιού και φαίνεται ότι βαδίζει στα «χνάρια» του προκατόχου, του «Game of Thrones» που είχε ανα επεισόδιο πάνω από 44 εκατ. τηλεθεατές στην όγδοη και τελευταία σεζόν του, το 2019.

Τα στατιστικά -συνολικά- για το πέμπτο επεισόδιο του «House of the Dragon» είναι συνδυασμός δεδομένων, μετρήσεων τηλεθέασης που έκανε η Nielsen σε τέσσερις καλωδιακές προβολές της Κυριακής, με τον αριθμό των τηλεθεατών που παρακολουθούν στο HBO Max και τις άλλες πλατφόρμες του δικτύου HBO.

Στο γραμμικό κανάλι, το HBO δηλαδή, το πρόσφατο επεισόδιο του πρίκουελ αποτέλεσε επιλογή για 2.576.000 τηλεθεατές και σημείωσε αύξηση τηλεθέασης κατά 4% συγκριτικά με τα 2.474.000 της περασμένης εβδομάδας.

Το HBO και η θυγατρική OTT HBO Max δεν ανακοίνωσαν συνολικό αριθμό τηλεθεατών από τις πλατφόρμες του δικτύου αλλά επιβεβαιωμένα αναφέρεται  άνοδος 3% στην τηλεθέαση του πέμπτου επεισοδίου.

Ρεκόρ πρεμιέρας για το ΗΒΟ και αλλαγές από το έκτο επεισόδιο

Για την ιστορία το πρώτο επεισόδιο της σειράς είδαν περι τα 10 εκατ. τηλεθεατέςρεκόρ τηλεθέασης σε πρεμιέρα του ΗΒΟ- το δεύτερο επεισόδιο παρακολούθησαν 10,2 εκατ. τηλεθεατές, ενώ για το τρίτο επεισόδιο τα στοιχεία τηλεθέασης για το στρίμινγκ δεν είναι διαθέσιμα, επειδή όμως η προβολή έγινε την Κυριακή που στις ΗΠΑ γιορτάστηκε η Ημέρα Εργασίας (Labor Day) κατά τηλεοπτικές πηγές παρατηρήθηκε πτώση της τάξης του ενός εκατομμυρίου τηλεθεατών. Το  επεισόδιο 4 είχε άνοδο 5%  στην τηλεθέαση και το πέμπτο κατάφερε επιπλέον 3% αύξηση.

Εξάλλου, στο «House of the Dragon» έχει σχεδιαστεί μια αλλαγή στην αφήγηση και στο καστ, καθώς το Επεισόδιο 6 θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό χρονικό άλμα στην ιστορία και θα εμφανιστούν άλλοι ηθοποιοί σε κεντρικούς ρόλους. Δηλαδή την πριγκίπισσα Ραενίρα Ταργκάριεν, που τώρα την κάνει η Μίλι Άλκοκ, από το έκτο επεισόδιο θα την υποδύεται η Έμα Ντ’ Άρτσι και την λαίδη Άλισεντ Χάιτάουερ, που την παίζει η Έμιλι Κάρει, θα την κάνει η Ολίβια Κούκ.

Διαβάστε επίσης:

Ρεκόρ πρεμιέρας για το ΗΒΟ και αλλαγές από το έκτο επεισόδιο

GNTM 5: Μαμά και κόρη εμφανίστηκαν στις οντισιόν και «μάγεψαν» τους κριτές (Video)

«Έκρηξη» τηλεθέασης προκάλεσαν «Σασμός» και «Η γη της ελιάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:49