search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:15
MENU CLOSE

Σχέδιο συνταξιοδότησης στην ΕΡΤ

28.09.2022 17:30
ert_new

Πλάνο για τους εργαζόμενους που οδεύουν προς συνταξιοδότηση αποφάσισε η διοίκηση της ΕΡΤ βάσει διατάξεων του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Ο προς συνταξιοδότηση εργαζόμενος στην κρατική ραδιοτηλεόραση (που έχει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου) εφόσον συμπληρώνει τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις «για πλήρη σύνταξη γήρατος», θα λαμβάνει σχετική ενημέρωση με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα μέσα στον πρώτο μήνα του έτους κατά το οποίο ο εργαζόμενος «πιάνει» τα συντάξιμα χρόνια του θα λαμβάνει επιστολή από την διεύθυνση HR (όλοι την ξέρουν έτσι) της εταιρείας με μέιλ που θα δηλώνεται η πρόθεση της να καταγγείλει τη σύμβαση όταν ο συμβασιούχος αορίστου χρόνου συμπληρώσει τις νόμιμες προϋποθέσεις. Αναλόγως θα ενημερώνεται και το τμήμα στο οποίο εργάζεται.

Εκείνη με τη σειρά της θα διατυπώνει γνώμη ως προς το εάν επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας από την αποχώρηση του εργαζόμενου λόγω σύνταξης ή αν για τους ίδιους λόγους πρέπει να παραμείνει, όμως, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας συμφωνήθηκε ότι «η απόφαση περί καταγγελίας θα ακολουθείται από την απόφαση καταβολής αποζημίωσης απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης.
Η αποζημίωση θα καταβάλλεται κατά την ημερομηνία λύσης της σύμβασης εργασίας. Η ανωτέρω διαδικασία θα εφαρμόζεται αναλογικά και για τους εργαζόμενους οι οποίοι ήδη λαμβάνουν ή θα λάβουν πλήρη σύνταξη γήρατος
».

Το μέτρο συνταξιοδότησης φαίνεται να αφορά, άμεσα, περι τους 40 εργαζόμενους.
Τονίζεται πάντως ότι με τις συγκεκριμένες διαδικασίες η ΕΡτική διοίκηση προσβλέπει «στη δημιουργία ενός γενικού συναινετικού πλαισίου για τη διαχείριση των συνταξιοδοτήσεων» και αποσαφηνίζει ότι «δεν τίθενται κατά περιορισμό του δικαιώματος της ΕΡΤ ΑΕ να λύει τις συμβάσεις εργασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες».

Διαβάστε επίσης:

Και στην κορφή (τηλεθέασης) το Mega

Αυτή την ενημέρωση θέλουμε – Όλοι το ξέρουν αυτό

Eurovision 2023: Γλασκώβη και Λίβερπουλ «κονταροχτυπιούνται» για τη διοργάνωση (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:15