ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:56
MENU CLOSE

Το βίντεο του Γιάννη Μαντζουράνη για τον Μητσοτάκη

28.09.2022 13:37

Με ένα νέο βίντεο που ανήρτησε στα Social Media ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης, αναδεικνύει τη σκαιά εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο βίντεο παρουσιάζονται 4 δηλώσεις. Μια του Κυριάκου Μητσοτάκη, δυο του Στέλιου Πέτσα και μια του Χρήστου Σταϊκούρα, μέσα σε διάστημα δύο ετών. Δηλαδή όσο χρόνο διαρκεί και η αρπαγή των αναδρομικών χρημάτων εκατομμυρίων συνταξιούχων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στις 29 Ιουλίου 2020 δεσμεύτηκε ότι: «η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μέσα στο 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται».

Λίγο νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου 2020, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωνε για τους συνταξιούχους, που διεκδικούσαν τα αναδρομικά τους, τα ακόλουθα: «να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους συνταξιούχους ότι δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές, δεν χρειάζεται να τρέχουν σε δικηγόρους».

Ο Στέλιος Πέτσας, όμως, στις 30 Ιουνίου 2022 με ύφος χιλίων καρδιναλίων και απύθμενο θράσος απευθύνει κοινότυπες νομικές νουθεσίες σε δυο εκατομμύρια συνταξιούχους, που μένουν εκτός αναδρομικών με ευθύνη της κυβέρνησης: «Οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόζονται μεταξύ των διαδίκων. Αν είχατε προσφύγει εσείς θα μπορούσατε να δικαιωθείτε».

Και η αναίσχυντη εξαπάτηση των συνταξιούχων για τα αναδρομικά αποκορυφώνεται με την προκλητική παραδοχή του υπουργού Οικονομίας,  Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 ανερυθρίαστα αναρωτιέται: «εμείς είπαμε ότι θα επιστραφούν τα αναδρομικά;».

«Του το χρωστάμε αναδρομικά» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Γιάννης Μαντζουράνης και καταλήγει: «Οι μέρες της κοροϊδίας τους είναι μετρημένες».

Διαβάστε επίσης:

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να χαρακτηρίσει ελληνικά τα νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία (video)

Άγγελος Συρίγος: Οι Τούρκοι μας εξωθούν να ρίξουμε εμείς την πρώτη τουφεκιά

Μητσοτάκης για επιστολή των 15 στην Κομισιόν: Η πλειοψηφία των χωρών στηρίζει την επιβολή πλαφόν

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:56
Exit mobile version