search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:50
MENU CLOSE

«Αδυνατώ να υπογράφω απευθείας αναθέσεις» – Παραίτηση «βόμβα» από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ, «καρφώνει» Αυγενάκη – «Ξεγυμνώνεται το πελατειακό κράτος της ΝΔ», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

15.05.2024 19:29
xaroutounian-1

Επιστολή «βόμβα» απέστειλε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκο Χαρουτουνιάν, θέτοντας στη διάθεσή του την παραίτησή του.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή καταγγέλλει πως του «ζητείται επιτακτικά με βάση ποικίλες προφάσεις» η υπογραφή απευθείας αναθέσεων έργων, κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει.

Παράλληλα, καταφέρεται κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον έχει παραγκωνίσει επειδή δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του», γεγονός που οδήγησε ακόμα και στην ανάθεση της εποπτείας «μιας Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται».

Στην επιστολή που αποκαλύπτει το documentonews.gr, ο κ. Χαρουτουνιάν περιγράφει την αγαστή συνεργασία που είχε με τον Μάκη Βορίδη, όταν ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να «καρφώσει» τον κ. Αυγενάκη.

«Το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώνω ότι η συνεργασία με τον εποπτεύοντα Υπουργό είναι ιδιαίτερα προβληματική. Χαρακτηριστικά επισημαίνω ότι στην Υπουργική Απόφαση με την οποία διένειμε τα καθήκοντα στη διοίκηση του Οργανισμού, μου ανέθεσε την εποπτεία μιας Γενικής Διεύθυνσης που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ» σημειώνει και συμπληρώνει πως ο κ. Αυγενάκης ανέθεσε σημαντικές αρμοδιότητες και την εποτεπεία κρίσιμων αντικειμένων σε πρόσωπα που «δεν έχουν καμία ειδίκευση ή εμπειρία».

elgo by Website Documento

«Η επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ ξεγυμνώνει το πελατειακό κράτος του κ. Αυγενάκη και της κυβέρνησης», τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης και κάνει λόγο «σύστημα κολλητών, ημετέρων και υποτελών, οι οποίοι επιβραβεύονται με απευθείας αναθέσεις».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι καταγγελίες του κ. Χαρουτουνιάν αφορούν «στη λειτουργία ενός φορέα που είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της νοθείας και της αισχροκέρδειας στα τρόφιμα».

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη:

«Η αποκάλυψη της επιστολής παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκος Χαρουτουνιάν προς τον πρωθυπουργό, ξεγυμνώνει τελείως το πελατειακό σύστημα με βάση το οποίο λειτουργεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Ένα σύστημα κολλητών, ημετέρων και υποτελών, οι οποίοι επιβραβεύονται με απευθείας αναθέσεις. Με διαδικασίες που υπερβαίνουν κάθε λογική διαφάνειας, νομιμότητας και αξιοκρατίας.

Και δυστυχώς για τον κ. Αυγενάκη, δεν το λέμε εμείς αυτό, το εννοεί ευθέως ο κ. Χαρουτουνιάν ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως του “ζητείται επιτακτικά να υπογράφει απευθείας αναθέσεις με βάση ποικίλες προφάσεις”, κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει.

Είναι επίσης ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» ο οποίος βάλει ευθέως κατά του κ. Αυγενάκη καταγγέλλοντάς του πως δεν έχει καμία επαφή ή συνεργασία το τελευταίο οκτάμηνο επειδή δεν ανήκει στον κύκλο των «φίλων» του Υπουργού!

Όλα τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνον γιατί αφορούν δημόσιο χρήμα, αλλά και γιατί επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία ενός φορέα που είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της νοθείας και της αισχροκέρδειας στα τρόφιμα.

Δεν μας προκαλούν βέβαια καμία έκπληξη τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χαρουτουνιάν. Τα έργα και οι ημέρες εξάλλου του κ. Αυγενάκη είναι γνωστά, απ’ όποιο κυβερνητικό πόστο κι αν έχει θητεύσει».

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία των Πρεσπών: Πρωτοβουλία Τσίπρα και Ζάεφ για διεθνή διάσκεψη – Για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Καρτερός «πυροβολεί» τον Κασσελάκη –  Αφορμή το Μακεδονικό

Μητσοτάκης για Φίτσο: Σοκαρισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:49