search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:42
MENU CLOSE

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Είχαν τοξική σχέση, λέει η μητέρα της κοπέλας – Οι τελευταίες κινήσεις του δράστη, τα ευρήματα του ιατροδικαστή

30.09.2022 19:13
Kavala- dolofonia ktinotrofos- new

Σε σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Λεκάνη του Δήμου Νέστου στην Καβάλα μετά την άγρια διπλή δολοφονία της 31χρονης γυναίκας και του 10 μηνών μωρού της από τον πατέρα του παιδιού και πρώην σύντροφό της, έναν 56χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, ο 56χρονος οδήγησε για κάποια χιλιόμετρα έξω από το χωριό Λεκάνη τη σύντροφό του  με το μωρό μπροστά από την καλύβα του, σε στάβλο που του ανήκει. Στην καλύβα που διαδραματίστηκε η διπλή δολοφονία, υπάρχουν φωτογραφίες με το ζευγάρι. Βρήκαν επίσης έναν κάλυκα από κυνηγετικό όπλο.

Στον στάβλο παραμένει ακόμη το αγροτικό όχημα του κτηνοτρόφου, ενώ στην πόρτα του συνοδηγού βρίσκεται ακόμη το καροτσάκι από το βρέφος.

Το τηλεφώνημα του δράστη στον ξαδελφό του

Τις σορούς του κτηνοτρόφου, της πρώην συντρόφου του και του μωρού τους βρήκε το πρωί της Παρασκευής μέσα σε μια λίμνη αίματος ο πρώτος ξάδελφος του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, o δράστης πριν αυτοκτονήσει φρόντισε και κάλεσε τον ξάδερφό του τηλεφωνικά για να του πει να έρθει στο μαντρί. 

«Έλα στο μαντρί, έλα στο μαντρί. Δεν είπε τίποτα άλλο το τηλεφώνημα αυτό, ούτε ακουγόταν ταραγμένος» φέρεται να είπε ο ξάδερφος του 56χρονου σε μια πρώτη κατάθεση που έδωσε το μεσημέρι στους αστυνομικούς. «Πριν προλάβω να ρωτήσω τι έγινε μου το έκλεισε» είπε. 

Η μαρτυρία της μητέρας της κοπέλας

Η κοπέλα που ήταν ελληνογερμανίδα είχε έρθει στη Λεκάνη πριν από πέντε περίπου χρόνια στον παππού της. Ήθελε να γράψει ένα βιβλίο για το χωριό. Ερωτεύτηκε και έμεινε εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε δεχθεί στο παρελθόν απειλές από το σύντροφό της πως θα το μετάνιωνε αν γύριζε με το παιδί στη Γερμανία.

Συγκλονισμένη και η μητέρα της 31χρονης μιλώντας στον Alpha είπε ότι το ζευγάρι είχε τοξική σχέση: «Της έλεγα μην πας σε αυτόν στο χωριό. Σπούδαζε στη Γερμανία και ήθελε να κάνει ένα βιβλίο για το πώς ζουν οι άνθρωποι στο χωριό και εκεί τον γνώρισε. Της έλεγα πώς έμπλεξες με αυτόν; Στο τέλος μου είπε ότι αυτό δεν ήταν αγάπη. Είχαν τοξική σχέση. Τη ρωτούσα αν ήταν ευτυχισμένη και φοβόταν να μου πει την αλήθεια».

Το χρονικό του διπλού εγκλήματος

Η διαφωνία του 56χρονου κτηνοτρόφου με την 31χρονη σύζυγό του για την επιμέλεια του 10 μηνών παιδιού τους ήταν η αιτία πίσω από το άγριο έγκλημα στην Λεκάνη ΚαβάλαςΟ άνδρας γύρω στις 9 το πρωί πήρε κυνηγητική καραμπίνα και αφού σκότωσε τη γυναίκα και το μωρό τους, έβαλε τέλος στη ζωή του. 

Η 31χρονη ήθελε να χωρίσει και να μετακομίσει στην Γερμανία παίρνοντας μαζί της και το 10 μηνών βρέφος, σύμφωνα  με τις πρώτες πληροφορίες.  Την Πέμπτη έγινε το δικαστήριο για την επιμέλεια του βρέφους, όπου παρούσα ήταν και η μητέρα της 31χρονης, που είχε έρθει στην Ελλάδα για αυτόν τον λόγο, και έφυγε την Παρασκευή για τη Γερμανία. Οι γονείς πριν από περίπου δύο μήνες είχαν βαπτίσει το μωρό τους. Ο 56χρονος αυτόχειρας είχε δύο ακόμη παιδιά από προηγούμενο γάμο, έναν γιο και μία κόρη, καθώς και εγγόνια.

Ο άνδρας διαφωνούσε και ήθελε την επιμέλεια του παιδιού και σύμφωνα με πληροφορίες,  επισκέφτηκε την 31χρονη στο σπίτι της γιαγιάς της όπου διέμενε με το μωρό. Εν συνεχεία οδήγησε το μωρό και εκείνη στο μαντρί του, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από τον οικισμό, όπου τέλεσε το έγκλημα πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Την πυροβόλησε πισώπλατα και από κοντινή απόσταση

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, τα ευρήματα που προέκυψαν από την αυτοψία που έγινε στον τόπο του εγκλήματος από την ιατροδικαστή, δείχνουν ότι ο 56χρονος πυροβόλησε και σκότωσε από πολύ κοντινή απόσταση και πισώπλατα τα θύματά του.

Πρώτα φέρεται να σκότωσε το βρέφος, στη συνέχεια την πρώην σύντροφό του και ελάχιστα λεπτά αργότερα έβαλε τέλος στη ζωή του, ρίχνοντας την τελευταία βολή στο κεφάλι του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής που θα γίνει στην ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η κηδεία της 31χρονης και του βρέφους θα γίνουν στη Γερμανία, κατόπιν εντολής της μητέρας του θύματος.

«Η 31χρονη είχε ζητήσει βοήθεια από την Αστυνομία»

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία φίλης και γειτόνισσας της δολοφονημένης πια γυναίκας για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και τους φόβους της 31χρονης.

«Η Άννα τον ακολούθησε γιατί δεν περίμενε να το κάνει αυτό και ας την είχε απειλήσει στο παρελθόν. Της έλεγα “Άννα μην πας “και εκείνη μου απάντησε πως “δεν θέλω να του χαλάσω το χατίρι, μην τον εξαγριώσω». Επέμεινα να μην πάει μαζί του αλλά εκείνη μου είπε πως αν δεν γυρίσει σε μια ώρα να την πάρω τηλέφωνο στο κινητό και να πάω να την πάρω μαζί με τον άντρα μου”, περιγράφει η γειτόνισσα.

Το μαντρί ήταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι που διέμενε η κοπέλα με το μωρό της. «Δεν περίμενα ούτε μία ώρα, την κάλεσα, αλλά αυτός το έκανε αμέσως. Πήρα τηλέφωνο μετά από περίπου 40 λεπτά και δεν απαντούσε. Η Άννα ήταν ένα κορίτσι μορφωμένο, παρά πολύ καλό, που νόμιζε ότι όλος ο κόσμος είναι σαν αυτήν. Αυτός ήταν ένας αξεστος, αγρικος», λέει στη συνέχεια, τονίζοντας ότι η Άννα είχε ζητήσει πριν από λίγο καιρό βοήθεια από την αστυνομία, καθώς την απειλούσε, ωστόσο της είπαν να περιμένει να γίνει το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πρεμιέρα για τον Οκτώβριο με καλοκαιρινό Σάββατο – Μεταβολή από την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

Ζωγράφου: Συνελήφθη 27χρονη – Ο ρόλος της στη συμμορία των βιαστών με τα καλάσνικοφ (Video)

Διπλό φονικό στην Καβάλα: Η διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού φέρεται να ήταν η αιτία της δολοφονίας από τον 56χρονο αυτόχειρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:42