search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:11
MENU CLOSE

Έλον Μασκ ο… ειρηνοποιός: Πώς αντιδρά η Μόσχα – Ο εκνευρισμός Ζελένσκι

04.10.2022 18:24
elon-musk-23-new

Ως «πολύ θετικό γεγονός ότι ένα πρόσωπο όπως ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, αναζητά τρόπους για την ειρηνική επίλυση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία» χαρακτηρίζει την ειρηνευτική πρόταση του επιχειρηματία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ, ο οποίος μάλιστα δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές καθώς σε αντίθεση με «πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, ο ίδιος εξακολουθεί να προσπαθεί να αναζητήσει τρόπους για την επίτευξη της ειρήνης».

«Στην πραγματικότητα, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όπως ο Έλον Μασκ αναζητά μια ειρηνική διέξοδο στην κατάσταση», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η Ρωσία από την αρχή «ήθελε να ικανοποιηθούν οι όροι της μέσω διαπραγματεύσεων».

Σε αντίθεση με πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, ο Έλον Μασκ «εξακολουθεί να προσπαθεί να αναζητήσει τρόπους για την επίτευξη ειρήνης», ενώ η επίτευξη ειρήνης χωρίς την εκπλήρωση των όρων της Ρωσίας είναι αδύνατη, σημείωσε ο Πεσκόφ.

«Πολλές ιδέες χρήζουν προσοχής εκεί. Όσον αφορά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, οι κάτοικοι έχουν ήδη εκφράσει τη γνώμη τους. Και δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο εδώ... Αλλά, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, το ίδιο το γεγονός είναι πολύ θετικό», πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι «οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να σκεφτούν λογικά τι μπορεί να γίνει για να κινηθούμε προς μια ειρηνική κατεύθυνση». Ταυτόχρονα, αυτοί οι προβληματισμοί «προσκρούουν σε τέτοιες αποφάσεις» όπως αυτή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι για την αδυναμία συνέχισης οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε.

«Φυσικά, παρατηρήσαμε ότι αυτή η πρωτοβουλία του Μασκ κρατούσε πολλούς χρήστες ενεργούς στην Ευρώπη, στην Ουκρανία, στην Πολωνία και στις δημοκρατίες της Βαλτικής. Πρώτα απ’ όλα, κράτησε ξύπνια τα bots που έλαβαν τόσο ενεργό μέρος στην ψηφοφορία», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.

Ζελένσκι: Ποιον Μασκ προτιμάτε περισσότερο;

Στη συζήτηση που ξεκίνησε από χθες, με αρκετούς «πρωταγωνιστές» του πολέμου να παίρνουν μέρος σε αυτήν, ο Ουκρανός πρόεδρος, εμφανώς δυσαρεστημένος έγραψε στο twitter, «Ποιον Μασκ προτιμάτε; Εκείνον που υποστηρίζει την Ουκρανία Εκείνον που υποστηρίζει τη Ρωσία» θέτοντας τις επιλογές σε ψηφοφορία, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο επιχειρηματίας δεν κρατά σταθερή στάση απέναντ στην Ουκρανία.

Ο Μασκ του απάντησε λέγοντας πως εξακολουθεί να υποστηρίζει την Ουκρανία, ωστόσο είναι πεπεισμένος πως μια μεγάλη κλιμάκωση του πολέμου θα προκαλέσει ζημιά τόσο στην Ουκρανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τρολάρισμα Μεντβέντεφ σε Μασκ: «Αποκαλύφθηκες πολύ νωρίς»

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρότεινε αστειευόμενος να βραβευτεί ο Έλον Μασκ.

«Ο Μασκ τα πήγε καλά, παρεμπιπτόντως. Είναι άξιος να του απονεμηθεί νέος βαθμός αξιωματικού», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

«Είναι κρίμα όμως που ο Τζούστας αποκαλύφθηκε πολύ νωρίς», είπε ο Μεντβέντεφ ειρωνικά, χρησιμοποιώντας το όνομα ενός χαρακτήρα από μια σοβιετική ταινία κατασκοπείας. «Στην επόμενη ανάρτηση, θα πει κάτι που θα μοιάζει με το “Η Ουκρανία είναι ένα τεχνητό κράτος“», είπε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ένα αστείο emoji.

Διαβάστε επίσης:

Δανία: Δραστηριότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά σε κοιτάσματα φυσικού αερίου

Κρεμλίνο: Δεν συμμετέχουμε σε ασκήσεις «πυρηνικής ρητορικής» – Διαψεύδει τη μεταφορά πυρηνικών στην Ουκρανία

Ανταρκτική: Τέσσερις γυναίκες θα… στείλουν γράμμα από το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο του κόσμου (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58