search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:56
MENU CLOSE

Υπερπτήση τουρκικού drone πάνω από τα Μαύρα, ανατολικά της Κινάρου

05.10.2022 18:44
drone

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε σήμερα τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 17:44 πάνω από τα Μαύρα, ανατολικά της Κινάρου, στα 19.000 πόδια.

Νωρίτερα, σήμερα, στις 17:04, το ίδιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τους Καλόγερους στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Κλιμάκωση από Ακάρ

Ταυτόχρονα με τις παραβιάσεις, την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας συνεχίζει η Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ακολουθεί τη «γραμμή» Ερντογάν ότι πίσω από την Ελλάδα «κρύβονται» άλλες δυνάμεις.

Μιλώντας στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με ψέματα και προκλήσεις. «Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες πολιτικοί μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με την λογική  «ας πεθάνω, ας γίνω μάρτυρας», δήλωσε ο Ακάρ.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Πέμπτη με λίγες νεφώσεις – Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

Γυρίσματα στην Πάρο για εκπομπή του CNN

Εργατικό δυστύχημα στο Μενίδι: Νεκρός 38χρονος εργάτης – Καταπλακώθηκε από βαριά αντικείμενα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:55