search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:58
MENU CLOSE

Το χαβά της η Άγκυρα: Φωτογραφίζει ελληνικά πολεμικά πλοία – «Η Αθήνα στέλνει αμερικανικά τεθωρακισμένα σε Σάμο και Λέσβο»

25.09.2022 12:14
tourkika mme

«Η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στα αποστρατικοποιημένα νησιά του Αιγαίου αγνοώντας το διεθνές δίκαιο». Αυτό είναι το βασικό θέμα των περισσότερων τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης που βασίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Anadolu, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ακραία πρόκληση εκ μέρους της Ελλάδας, δημοσιεύοντας φωτογραφίες που φαίνεται να έχουν τραβηχτεί από μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας, τα UAV των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που εκτελούσαν πτήσεις αποστολής στο Αιγαίο, εντόπισαν κίνηση και διαπίστωσαν ότι δύο ελληνικά αποβατικά βρίσκονταν καθ’ οδόν προς Λέσβο και Σάμο. Αξιοσημείωτο ήταν ότι τα τεθωρακισμένα ήταν μεταξύ των οχημάτων που απέστειλαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ», αναφέρει η hurriyet.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου. Είναι, αναφέρουν, η «πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς της GASA».

Μετά το σκηνικό με τους S300 στην Κρήτη που υποτίθεται ότι «κλείδωσαν» τουρκικά μαχητικά, η Τουρκία συνεχίζει τα προπαγανδιστικά της παιχνίδια, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του πνεύματος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Χάρι: Αλλάζει τα απομνημονεύματά του μετά το θάνατο της Ελισάβετ Β’

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Μαγείρευε» επί μήνες τα δημοψηφίσματα – «Τους εκβίαζαν με μακαρόνια και κρέας»

Φρανσουά Ολάντ: Ο Ερντογάν θεωρεί διπλωματία τα στριφογυρίσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55