search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:14
MENU CLOSE

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ για Μητσοτάκη: «Κλακαδόροι του τα μέλη του Κογκρέσου – Προκλητική η ομιλία, γεμάτη προβοκάτσιες»

18.05.2022 16:52
mitsotakis_new

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η ομιλία του στο Κογκρέσο, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ, κυρίως για τις αναφορές του πρωθυπουργού σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και το Κυπριακό.

Yeni Safak: «Κλακαδόροι του τα μέλη του Κογκρέσου – Χειροκρότησαν τα σκανδαλώδη λόγια του»

Η φιλοκυβερνητικής Yeni Safak εξέφρασε την οργή της, χαρακτηρίζοντας «κλακαδόρους του Μητσοτάκη» τα μέλη του Κογκρέσου.

«Στην προκλητική ομιλία του ο Μητσοτάκης ζήτησε από τις ΗΠΑ να ασκήσουν όλη την επιρροή τους στη διαπραγματευτική διαδικασία για την Κύπρο και τον καταχειροκρότησαν όρθιοι για τα σκανδαλώδη λόγια του, που αγνόησαν την τουρκική παρουσία (στο νησί)», έγραψε.

Hurriyet : «Παράπονα για τον χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας”»

H Ηurriet ενοχλήθηκε με τα παράπονα του Μητσοτάκη προς τον Μπάιντεν, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε παράπονα για την Τουρκία δείχνοντας έναν χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που τον υποδέχθηκε φορώντας ελληνική γραβάτα στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει 20 με 24 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό που εκπλήρωσε κάθε επιθυμία των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών βάσεων και μάλιστα χειροκρότησε τον Μητσοτάκη, που είπε στην ομιλία του ότι “ουδείς θα αποδεχθεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο”», έγραψε.

NTV: «Ο Μητσοτάκης “μπλοκάρει” την πώληση F-16 στην Τουρκία»

Το τουρκικό δίκτυο σημείωσε ότι κατά την ομιλία του, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία και «ζήτησε από τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου να λάβουν υπόψιν τους τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφορικά με το ζήτημα αυτό».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Μητσοτάκης, χωρίς να κατονομάζει την Τουρκία, υποστήριξε ότι παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και όταν αναφέρθηκε στο Κυπριακό ακολούθησε «παρατεταμένο χειροκρότημα επί αρκετή ώρα».

Takvim: «Γεμάτη προβοκάτσιες η ομιλία Μητσοτάκη»

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της και η Timeturk τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έθιξε τα παράπονα της χώρας του αναφορικά με ορισμένα προβλήματα που αφορούν στην Τουρκία.

Η εφημερίδα Takvim υποστήριξε ήταν «γεμάτη προβοκάτσιες» η ομιλία Μητσοτάκη, αλλά τον χειροκρότησαν όλοι στο Κογκρέσο, ενώ το ίδιο επεσήμανε και το δίκτυο Haber Global σημειώνοντας ότι ο τελευταίος ξένος ηγέτης που απευθύνθηκε στο Κογκρέσο ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικό «μπλόκο» στην ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Θέτει 10 όρους για να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τι έγραψαν στα social media Αμερικανοί πολιτικοί για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09