search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:45
MENU CLOSE

Δύο ξένοι στην Πράγα οι Μητσοτάκης και Ερντογάν – Απόσταση… ασφαλείας και στην «οικογενειακή φωτογραφία»

06.10.2022 16:38
oikogeneiaki-praga-new

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκη και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα.

Οι δύο άνδρες που βρίσκονται στην άτυπη σύνοδο της Πράγας βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, όμως το μόνο που… μοιράστηκαν, είναι η οικογενειακή φωτογραφία των 44 ηγετών, στην οποία, βέβαια, ο ένας είναι στην… Δύση και ο άλλος στην Ανατολή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι πάνω αριστερά κοντά στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Λιζ Τρας και ο Ταγίπ Ερντογάν είναι στο κέντρο προς τα δεξιά και 4 θέσεις δίπλα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δυο ηγέτες δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα πριν και μετά την φωτογράφιση ενώ όταν πέρασε σχετικά δίπλα από τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ερντογάν γύρισε αλλού και χαιρέτισε… τον πρώτο ηγέτη που βρήκε μπροστά του.

Άλλωστε, το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ένωσης βρίσκεται στον «αέρα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τη Δευτέρα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό –υπό την προϋπόθεση ότι θα του ζητούσε η Τουρκία-, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια εξέλιξη σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης», ωστόσο επισήμανε ότι την Παρασκευή στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για όλο το φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα, στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, ό,τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, πάντοτε το κάνει με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ποιοι είναι οι βουλευτές που συμβουλεύεται για τα Ελληνοτουρκικά

ΣΥΡΙΖΑ: Σκέψεις για συμμετοχή «τηλεοπτικών» δημοσιογράφων στα ψηφοδέλτια

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τον παππού του Βόιτεκ που πέθανε στο Λονδίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:39