search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 12:48
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σμίχαλ: Ζήτησε ευθυγράμμιση της Ουκρανίας με τις θέσεις της ΕΕ για την Τουρκία

06.10.2022 16:08
mitsotakis-smychal

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στην Πράγα με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντένις Σμίχαλ, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της χώρας μας στον αγώνα των Ουκρανών και στις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε εκ νέου ότι η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ενημέρωσε, επίσης, τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον κ. Σμίχαλ την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της ΕΕ για την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για δηλώσεις Τσίπρα: Πέρα από δηλώσεις στο εξωτερικό, να υπερψηφίζει τα εξοπλιστικά προγράμματα

«Ουδέν νεώτερον» για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Πράγα

Ανδρουλάκης στην PEGA: «Πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησής μου» – Επεισόδιο με Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 12:46