search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:56
MENU CLOSE

Κίεβο: «Είναι μόνο η αρχή» – Οι Ουκρανοί πίσω από το «χτύπημα» στη γέφυρα της Κριμαίας (Video)

08.10.2022 10:43
ekriksi

Ως «ανάληψη ευθύνης» εκλαμβάνεται από διεθνή ΜΜΕ η ανάρτηση του συμβούλου του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, στο Twitter, για την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς.

«Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατεχόμενο από τη Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Ουκρανός αξιωματούχος. 

«Πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι δεξαμενές καυσίμων καίγονται. Καταστράφηκε και τμήμα του οδοστρώματος! Όλα θα είναι Ουκρανία!», πανηγύρισε σε ανάρτησή της στο Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας και επεκτάθηκε σε βαγόνι που κουβαλούσε καύσιμα.

Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε —με μεγάλο κόστος— κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Την εγκαινίασε προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Νερό: Το πολυτιμότερο αγαθό αιτία πολέμου;

Ιράν: Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα – Κυρώσεις επέβαλε ο Καναδάς

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έριξε «άκυρο» στον Ερντογάν για επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:55