search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:50
MENU CLOSE

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έριξε «άκυρο» στον Ερντογάν για επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (Video)

07.10.2022 23:12
Tajip Erdogan_new

Σε Βατερλώ φαίνεται ότι εξελίχθηκε για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Σύνοδος για την Ενέργεια που διεξήχθη στην Πράγα.

Όπως μετέδωσε το Mega, στον «πάγο» θα παραμείνουν τα σχέδια του Ερντογάν για την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απομόνωση της Άγκυρας από τη Δύση μετά τις διαδοχικές τουρκικές προκλήσεις που προκάλεσαν την καταδίκη των κρατών-μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λόγω των ενστάσεων από Κομισιόν και Τσεχία ο Ερντογάν δεν κατάφερε να «ξεπαγώσει» τις διαπραγματεύσεις για να γίνει μέλος της ΕΕ η Τουρκία.

O Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό, Πετρ Φιάλα, και την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σε αυτήν θέλησε, σύμφωνα με το Mega, να συζητήσει το «ξεπάγωμα» της ένταξης της Τουρκίας και την επανέναρξη των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, η τσεχική προεδρία της ΕΕ είναι έντονα ενοχλημένη με την στάση της Τουρκίας πριν από τη Σύνοδο.

Συγκεκριμένα, η τουρκική κυβέρνηση ήθελε να έχει μεγαλύτερη αντιπροσωπεία συγκριτικά με τις άλλες χώρες και η διοργανώτρια του συνεδρίου ζήτησε από την Άγκυρα να σεβαστεί τους κανόνες που ισχύουν για όλους.

Όμως η Τουρκία επέμεινε, με τον Τούρκο πρέσβη στην Τσεχία να εκβιάζει ότι σε περίπτωση που δεν επιτρεπόταν στην Τουρκία να φέρει τον αριθμό των ατόμων που ήθελε, τότε δε θα πήγαινε καν ο Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι διπλωματική πηγή ανέφερε στο MEGA ότι ο Ερντογάν ήθελε να τύχει υποδοχής «σούπερ σταρ» λόγω του ρόλου της Τουρκίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο αυτό που κατάφερε ήταν να εξοργίσει τους Ευρωπαίους.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2023: Το Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού

Ζελένσκι: Ο Πούτιν προετοιμάζει τους Ρώσους για χρήση πυρηνικών – Δεν είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν

«Ανακάλυψαν» iPhone και… ταξιδιώτες του χρόνου σε πίνακα του 1860 (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:42