search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Λέκκας: «Ο σεισμός ήταν αισθητά έντονος κυρίως λόγω της κατευθυντικότητας των ρηγμάτων»

09.10.2022 08:28
Seismos_new

Ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον Κορινθιακό κόλπο.

Συγκεκριμένα ο σεισμός είχε επίκεντρο 26 χλμ. μακριά από την Άμφισσα και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο enikos.gr ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ευθύμης Λέκκας δήλωσε ότι «ο σεισμός ήταν αισθητά έντονος σε πολλές περιοχές και στην Αθήνα κυρίως λόγω της κατευθυντικότητας των ρηγμάτων».

Όπως είπε ο κ. Λέκκας ακολούθησαν τρεις μικροί σεισμοί, της τάξεως των 2-3 Ρίχτερ σε μια περιοχή που δίνει σεισμούς, «οπότε το φαινόμενο δεν είναι απρόσμενο».

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι «υπάρχει μια διέγερση στην περιοχή, αλλά τα κτίρια είναι πολύ ανθεκτικά, οπότε έχουμε ακόμα περιθώρια για να αρχίσουμε να ανησυχούμε. Να φανταστείτε στον σεισμό του Αιγίου δεν υπήρχαν βλάβες στα κτίρια».

Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι ο σεισμός έγινε στο «υποθαλάσσιο ρήγμα που βρίσκεται στην είσοδο της Ιτέας» και είπε ότι «δεν έχει άμεση επαφή με τις Αλκυονίδες, αλλά όλα αυτά είναι στην ίδια οικογένεια ρηγμάτων».

Τόνισε τέλος, ότι «παρακολουθούμε το φαινόμενο» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός. Είναι νωρίς».

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Φασούλα στον Τσιάρτα: «Βασίλη άλλαξε καφενείο να χαρείς…» (Photo)

Βιασμός 12χρονής από 53χρονο: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες – Τι αναφέρει η δικογραφία

Τροχαία Πειραιά: Δύο συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ τον Νοέμβριο του 2021

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:12