search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:46
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να μην κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, γιατί θα της κόψουμε το φυσικό αέριο

11.10.2022 18:55
Devlet Baxtseli_new

Συνεχίζονται οι τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά δια στόματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ).

«Η συμφωνία υδρογονανθράκων που υπέγραψε η χώρα μας με τη Λιβύη είναι επίσης ιστορικού χαρακτήρα και έχει αναστατώσει πολύ τις δυτικές χώρες», ανέφερε ο Μπαχτσελί ενώ πρόσθεσε «θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και να μείνει μακριά από το να χάσουμε την υπομονή μας», καθώς, αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο, ενδέχεται να υπάρξει διακοπή παροχής ενέργειας μέσω του αγωγού ΤΑP.

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί «η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη. Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι το TAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα αν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και σταματήσει να προκαλεί την υπομονή μας».

Επιπλέον, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα κρυώσει φέτος σε αντίθεση με την Τουρκία, που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.

«Όταν ερμηνεύουμε τις εξελίξεις με όρους ενεργειακής γεωπολιτικής, η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τερματικός σταθμός για τη μεταφορά των πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται πώς να ζεσταθούν και να φωτίσουν αυτόν τον χειμώνα. Ευτυχώς, η Τουρκία δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα, τέτοιο φόβο», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Ασκήσεις με πυρηνικά όπλα ξεκινά το ΝΑΤΟ

Σόιμπλε: Δίνει και συμβουλές για τον δύσκολο χειμώνα – «Στην ανάγκη βάλτε ένα δεύτερο πουλόβερ» (Photos)

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν την Τετάρτη στην Αστάνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:45