search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 09:21
MENU CLOSE

Προκλητικοί Τσελίκ και Μπαχτσελί για το λοκάρισμα των S-300: Κάνουν λόγο για εχθρική ενέργεια και απειλούν με ανταπόδοση

01.09.2022 20:09
tourkia_ellada_new

Συνεχίζουν τις παραληρηματικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ανώτατοι Τούρκοι αξιωματούχοι κατά την τακτική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το κλείδωμα αεροσκάφους μας στα ραντάρ των S-300 θεωρείται εχθρική ενέργεια στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα έχει εχθρική στάση απέναντι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Το κλείδωμα στα ραντάρ δυνάμεων του μεγέθους και της ισχύος της Τουρκίας δεν έχει νόημα. Για την Ελλάδα το θέμα σχετίζεται με το γεγονός ότι αδυνατούν να καλέσουν άλλες χώρες προς υποστήριξη όταν κάνουν κινήσεις στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο», σημείωσε ο Τσελίκ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ενώ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση ειρηνικά με την Τουρκία, προτιμά να… παραπονιέται. «Τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μπορούν να λυθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά η ελληνική πλευρά πάντα το αποφεύγει. Αυτό το ζήτημα δεν είναι κάτι που μπορεί να επιλυθεί με το κλείδωμα στα ραντάρ. Επειδή όμως δεν υπήρχε λύση, προκάλεσαν αυτή την κατάσταση. Ζητήστε από τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με κοινή λογική, να αποφύγουν απειλές και παρενοχλήσεις. Να αποφύγουν να κάνουν ψευδείς εκτιμήσεις εναντίον τουρκικών αεροπλάνων σαν να πετούν στον ελληνικό εναέριο χώρο. Επίσης, πρέπει η Ελλάδα να μείνει μακριά από τις παρενοχλήσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Μπαχτσελί: «Η πειρατεία με τους S-300 δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη»

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε  τη φερόμενη παρενόχληση των τουρκικών F-16 από τους ελληνικούς S-300, «πειρατεία» που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

«Φυσικά, η Ελλάδα κάνει τις παρενοχλήσεις για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το κλείδωμα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300 εναντίον των μαχητικών της F-16, είναι ένα παράδειγμα εγκληματικής πράξης και απρέπειας που δεν πρέπει να μείνει χωρίς ανταπόδοση και χωρίς απάντηση. Το ΝΑΤΟ πρέπει να δράσει γρήγορα σε αυτήν την εχθρότητα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μπαχτσελί.

Κλιμακώνοντας τις προκλητική του ρητορική ο Μπαχτσελί είπε πως η Ελλάδα με την συγκεκριμένη παραβίαση (σ.σ. το κλείδωμα των τουρκικών μαχητικών) «βρίσκεται πλέον στην εμβέλεια βολής της Τουρκίας» καθώς όπως ισχυρίστηκε παραβίασε τους κανόνες και τους νόμους.

Ο Τούρκος εθνικιστής έστρεψε τα «βέλη» του και κατά των ΗΠΑ για το σχόλιο Μενέντεζ που χαρακτήρισε την Τουρκία ως την μεγαλύτερη απειλή στη Μεσόγειο: «Αυτή ακριβώς τη στιγμή η δήλωση τουΠροέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ «Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο», που εκφράστηκε στην Αθήνα, είναι αλαζονεία, ανικανότητα, βλασφημία».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να στραφούν εναντίον της Τουρκίας, σχολιάζοντας ότι αυτές είναι η μεγαλύτερη απειλή: «Η κύρια στρατηγική απειλή, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μετέτρεψαν την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση και την υποκίνησαν να στρέψει τα όπλα προς την Τουρκία, και για το λόγο αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια στρατιωτική συγκέντρωση».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με όλα τα στοιχεία της εθνικής της ισχύος», σημείωσε.

Ο αρχηγός των εθνικιστών στην Τουρκία έριξε τα βέλη του και προς την τουρκική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να πάρει θέση στις προκλήσεις της Ελλάδας. «Μέχρι σήμερα, η συμμαχία – όνειδος δεν έχει αποστασιοποιηθεί από την τρομοκρατία. Δυστυχώς, (μέχρι σήμερα) δεν έχει δείξει ευαισθησία για κανένα εθνικό θέμα. Είναι τόσο αντίθετο με την ιδεολογία του CHP το να μη μιλάει για τις προκλήσεις της Ελλάδας.

Το CHP πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποια πλευρά είναι. Το μέλλον της Τουρκίας δε θα πέσει στα χέρια της επονείδιστης αντιπολίτευσης» κατέληξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας της ΕΥΠ στην επιτροπή: Γίνεται ουσιαστικός έλεγχος στα αιτήματα για παρακολουθήσεις -Έχουν έξι υπογραφές

Διαβατήρια: Στα 10 χρόνια αυξάνεται η ισχύς τους – Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή νέων εγγράφων

Κοντολέων: Αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη – Ρουμπάτης: Δεν παρακολουθούνταν πολιτικοί επί ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12