search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:17
MENU CLOSE

Βαρύ πένθος για τον Σον Πεν – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Eileen Ryan (Photos)

11.10.2022 11:58
sen-penn-eileen-ryan-new

Έφυγε πλήρης ημερών μία μεγάλη κυρία του αμερικανικού θεάτρου και του κινηματογράφου, η Eileen Ryan, μητέρα του σταρ του Χόλιγουντ Σον Πεν.

Η Eileen Ryan άφησε την τελευταία πνοή της στο σπίτι της στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, λίγες μέρες πριν από τα 95α γενέθλιά της.

Η θρυλική ηθοποιός εμφανίστηκε σε δεκάδες θεατρικές παραγωγές, σε περισσότερες από 60 τηλεοπτικές σειρές και ταινίες και στο ελληνικό κοινό έγινε ιδιαιτέρως γνωστή για τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές «Μπονάντζα» και «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι».

Μπήκε στο «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» στο 11ο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, όπου την σκηνοθεσία έκανε ο σύζυγός της Λίο Πεν και μάλιστα έκανε κι ένα πέρασμα μπροστά από την κάμερα ο 13χρονος τότε Σον Πεν.

Η Eileen Ryan είχε παντρευτεί το 1957 τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λίο Πεν, με τον οποίον μοιράστηκαν την συζυγική ζωή, αλλά και την καλλιτεχνική πορεία μέχρι τον θάνατό του, το 1998. Απέκτησαν τρία παιδιά, τον 62χρονο Σον, που έχει τη δική του σπουδαία καριέρα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, τον 64χρονο Μάικλ, που είναι μουσικός και τον Κρις, που ασχολείτο κι αυτός με την ηθοποιία, αλλά πέθανε το 2006, σε ηλικία 40 χρόνων.

Η Eileen Ryan ήταν κόρη της νοσοκόμας Ρόουζ Ίζαμπελ και του οδοντιάτρου Αμέριγκο Τζιουζέπε Ανούτσι. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από το θέατρο το 1953, παίζοντας στο έργο Sing Till Tomorrow. Έκανε την πρώτη εμφάνιση στην τηλεόραση το 1955. Ακολούθησαν δεκάδες ρόλοι σε τηλεοπτικά σόου, σειρές και τηλεταινίες, που συχνά είχαν την σκηνοθετική υπογραφή του συζύγου της.

Οι πιο γνωστές τηλεοπτικές σειρές στις οποίες είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι : Bonanza, Cannon, και Little House on the Prairie.

Η Eileen Ryan έπαιξε μάλιστα μαζί με τον γιο της Σον, στις ταινίες The Indian Runner, All the King’s Men, και I Am Sam.

Πριν όμως μοιραστεί με τον γιο της την οθόνη, είχε σταματήσει για κάποια χρόνια να ασχολείται με την ηθοποιία για να γίνει «μαμά πλήρους απασχόλησης» και να κοντά στους γιους της.

Επέστρεψε το 1986 στην ηθοποιία, παίζοντας μάλιστα μαζί με τους γιους της Σον και Κρις, τον ρόλο της γιαγιάς στο At Close Range.

Οι πιο γνωστές ταινίες στις οποίες έπαιξε είναι οι: “Feast” (2005), “Parenthood” (1989), “Eight Legged Freaks” (2002), “Magnolia” (1999) and “All the King’s Men” (2006), “At Close Range” (1986), “I Am Sam” (2001), “The Indian Runner” (1991) and “The Crossing Guard” (1995).

Φωτογραφίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κεντρική Αμερική: Τουλάχιστον 26 νεκροί και 4 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα Τζούλια (videos)

Oυκρανία: Συνεδριάζουν οι G7 – «Τρομοκρατία» εναντίον του άμαχου πληθυσμού οι ρωσικοί πύραυλοι, λέει ο ΟΑΣΕ

Διαψεύδει το Βερολίνο: Κανένα σχέδιο στήριξης έκδοσης κοινού χρέους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:17