search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:53
MENU CLOSE

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στο «σφυρί» η… μπάλα του Θεού

13.10.2022 16:40
maradona1_new

H μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα έβαλε το περίφημο γκολ με «το χέρι του Θεού», στον αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα και εκτιμάται ότι θα πουληθεί περίπου 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγάλος σταρ του αργεντίνικου ποδοσφαίρου είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για να υποχρεώσει τον τερματοφύλακα της Αγγλίας, Πίτερ Σίλτον να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, ανοίγοντας έτσι το σκορ στον αγώνα που έγινε στο Εστάδιο Αζτέκα, στην Πόλη του Μεξικού.  Η Αγγλία ηττήθηκε με σκορ 2-1 και βγήκε εκτός ημιτελικών, με αυτό το γκολ του Μαραντόνα, που χαρακτηρίστηκε και «γκολ του αιώνα».

Μετά τον αγώνα την μπάλα κράτησε ο  Τυνήσιος διαιτητής της αναμέτρησης, Αλί Μπιν Νάσερ, που πήρε τη ευθύνη και επικύρωσε το γκολ και ο ίδιος θα την βγάλει σε δημοπρασία, μέσω του οίκου δημοπρασιών Graham Budd Auctions.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου. Ο παλαίμαχος Τυνήσιος διαιτητής δήλωσε ότι αισθάνεται πως είναι κατάλληλος χρόνος για να μοιραστεί την μπάλα με όλο τον κόσμο και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγοραστής θα την θέσει σε κάποιο σημείο όπου θα μπορούν να την βλέπουν οι πάντες.

Ερωτηθείς για το «γκολ του αιώνα» ο Αλί Μπιν Νάσερ δήλωσε: «Δεν μπορούσα να δω καθαρά τη φάση. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Fifa πριν από το τουρνουά, κοίταξα τον επόπτη γραμμών για να επιβεβαιώσω το γκολ- εκείνος κινήθηκε προς το κέντρο, δείχνοντας ότι το γκολ πρέπει να μετρήσει. Στο τέλος του αγώνα ο προπονητής της Αγγλίας, Μπόμπι Ρόμπσον μου είπε ότι έκανα καλή δουλεία, αλλά ο επόπτης γραμμών ήταν ανεύθυνος».

Ο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2020, υποστήριξε ότι έβαλε το περίφημο γκολ «λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του θεού».

Ο Γκράχαμ Μπαντ, εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών δήλωσε ότι «με όλη την ιστορία γύρω από αυτή τη μπάλα αναμένουμε ότι αυτό το αντικείμενο θα είναι πολύ δημοφιλές όταν δημοπρατηθεί».

Η Αργεντινή βγάζοντας την Αγγλία από την ημιτελική φάση αντιμετώπισε τη Δυτική Γερμανία στον τελικό και σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στον ημιτελικό, πουλήθηκε σε δημοπρασία τον Μάιο και έπιασε τιμή 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η σκοτεινή ιστορία του διαμαντιού που απειλεί να επισκιάσει την ενθρόνιση του Καρόλου (Photos/Video)

Συνεχίζει τις γκάφες ο Τζο Μπάιντεν: Είπε ότι ο γιος του πέθανε στο Ιράκ, ενώ «έφυγε» από καρκίνο στον εγκέφαλο (Video)

Πτήση τρόμου από την Τουρκία στη Βρετανία μετά από «απειλή για βόμβα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:52