search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 07:28
MENU CLOSE

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Να σταματήσει η επιθετική ρητορική και οι απειλές (Video)

13.10.2022 20:09
panagiotopoulos-akar-123-new

Με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση των δύο υπουργών διήρκησε 40 λεπτά.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Υπουργός διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Από την πλευρά του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει τις διμερείς συναντήσεις του στην έδρα του ΝΑΤΟ, όπου βρίσκεται για τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ακάρ είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Παναγιωτόπουλο».

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας μετά τον Ιούλιο οπότε και είχαν ολιγόλεπτο τετ α τετ πάλι στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου και είχαν συζητήσει να γίνει μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Έκτοτε, όμως, η τουρκική ρητορική συνεχώς υποδαυλίζει την ένταση και δια στόματος Χουλουσί Ακάρ, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να καλεί τους Έλληνες να μάθουν κολύμπι και να προσέξουν μην επαναληφθεί το 1922 και σε άλλη δήλωσή του να αναφέρει ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω και πως Αεροπορία και Ναυτικό της Τουρκίας έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες.

Tη «συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας» συζήτησαν νωρίτερα ο Υπουργός ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός ομόλογός του, Λόιντ Όστιν, σύμφωνα με τουίτ του δεύτερου.

Ειδικότερα, ο κ. Λόιντ σημείωσε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας».

Χθες, ο κ. Παναγιώτοπουλος είχε μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο εξέθεσε και πάλι την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Και παρά το γεγονός ότι έγινε μια αναλυτική κουβέντα και το ραντεβού υπερέβη την προγραμματισμένη του διάρκεια, ο Νορβηγός πολιτικός παρέμεινε πιστός στην κλασική γραμμή της ουδετερότητας που τον έχει «εκνευρίσει» την Αθήνα. 

Ο Νίκος Παναγιώτοπουλος θα δει, πάντως και τους ομολόγους του από Γερμανία Κριστίνε Λάμπρεχτ και Γαλλία Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πράγα ο Ερντογάν είχε αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό να ενεργοποιηθούν ξανά οι δίαυλοι επικοινωνίας και μάλιστα σε επίπεδο ηγετών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι αυτός ο οποίος θα επιλέξει τον χρόνο και τον τόπο πιθανής συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στη Βουλή: Η Σακοράφα απέβαλε τον Πολάκη – «Εδώ δεν είναι το καφενείο του χωριού» (Video)

Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Κατάντια είναι να μην δίνονται στη δημοσιότητα το ονόματα των παιδοβιαστών και να διακινούνται fake news

Οικονόμου: Ο Μίχος διεγράφη από τη ΝΔ όταν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του – Κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ τα υπονοούμενα για συγκάλυψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 07:26