search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:53
MENU CLOSE

Κρήτη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής εξαιτίας της κακοκαιρίας – Συγκλονιστικά video από το νησί

15.10.2022 15:57
vivliki

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Κρήτη απο την κακοκαιρία καθώς καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το νομό Ηρακλείου κυρίως την Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά αφήνοντας πίσω τους έναν νεκρό και μια αγνοούμενη, με τις αρχές να μην κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι πολλά οχήματα έχουν παρασυρθεί από τα νερά χωρίς να είναι γνωστό εάν είχαν μέσα επιβάτες.

Η κακοκαιρία κινείται πλέον ανατολικά πλήττοντας το νομό Λασιθίου. Όπως έγινε γνωστό στον απεγκλωβισμό 8 τουριστών κι ενός φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας προχώρησε η πυροσβεστικη υπηρεσία όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Μετά τις 17:00 αναμένονται δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της πυροσβεστικής για την κατάσταση στην Κρήτη.

Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί απο κατοίκους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εικόνες μεγάλης κατάστροφής από την κακοκαιρία. Δρόμοι έχουν γεμίσει λάσπες, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Περίπου 10 με 15 ΙΧ έχουν παρασυρθεί από τα νερά ενώ πάνω από 15 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Οι εικόνες από την περιοχή είναι συγκλονιστικές.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναφέρει ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, παρουσιάζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στα εξής σημεία:

-Εθνική Οδός Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος του Κόμβου Αγίας Πελαγίας.

-Εθνική Οδός Ηρακλείου – Λασιθίου στο ύψος του Κακού Όρους δημοτική ενότητα Κοκκίνη Χάνι Δ. Χερσονήσου.

-Γέφυρα Περιοχής Κατσαμπά Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

-Λεωφόρος Καζαντζίδη Νέα Αλικαρνασσού.

-Λεωφόρος Ικάρου Νέας Αλικαρνασσού στο ύψος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου.

-Παλαιά Εθνική οδός Ηρακλείου- Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Καρτερού.

-Τοπική κοινότητα Αγίας Πελαγίας.

-Τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση στις συγκεκριμένες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» Αρναούτογλου για κακοκαιρία: «Μεγάλη προσοχή και στα Δωδεκάνησα το επόμενο 12ωρο»

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Αυτή την ώρα το «τελευταίο αντίο» στη Θεσσαλονίκη

Προκαλεί ξανά ο πατέρας του 53χρονου παιδοβιαστή: «Είναι λεβέντης βρε… έχει κάνει τόσα καλά στον κόσμο» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58