search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:48
MENU CLOSE

«Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό» – Θρήνος στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

15.10.2022 16:46
nikolaidis_kideia1

Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, το φέρετρο με τη σορό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Η σορός του δυο φορές ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 42 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου, εκτέθηκε προς χαιρετισμό. Μπήκε στην εκκλησία υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρετά τον πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

«Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό», κατέρρευσε ο πατέρας του σπουδαίου αθλητή και ανθρώπου σε μία συνταρακτική στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία.

«Αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», φώναξε συντετριμμένη η αδελφή του μπαίνοντας στην εκκλησία.

«Είμαι πολύ κοντός για να πω πράγματα για έναν τέτοιο ψηλό»

«Είδα τις τελευταίες του ανάσες, ήταν πολύ δυνατό παιδί, είμαι πολύ κοντός για να πω πράγματα για έναν τέτοιο ψηλό. Είχε διαύγεια μέχρι και την τελευταία στιγμή» είπε ο θείος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Παρών στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλος αθλητής, από μικρό παιδί πάλευε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Είναι πολύ δύσκολο ιδίως για τον ίδιο που δεν μπόρεσε να χαρεί την οικογένειά του. Αθάνατος και μας λείπει ήδη» δήλωσε η Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, Τασούλα Κελεσίδου.

Παρά την επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα σε ιδρύματα, πολλοί ήταν εκείνοι που έστειλαν στεφάνια. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, o αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η ομάδα του ΆΡΗ, του ΠΑΟΚ, ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Sifnos Jet: «Μάχη» με τα κύματα και τους βοριάδες έξω από το λιμάνι της Τήνου (Video)

Θεσσαλονίκη: Κόλαση φωτιάς σε επιχείρηση με ηλεκτρικές συσκευές (Video)

Κρήτη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής εξαιτίας της κακοκαιρίας – Συγκλονιστικά video από το νησί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58