search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:00
MENU CLOSE

Καστοριά: Νέα ασύλληπτη κτηνωδία σε βάρος σκύλων, μετά τον ακρωτηριασμό της αλεπούς (Σκληρές εικόνες)

16.10.2022 11:51
dog

Μετά τον ακρωτηριασμό της άτυχης αλεπούς, ακόμη μια κτηνωδία σε βάρος ζώων αποκαλύπτεται στην Καστοριά.

Μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης «Ένωση εθελοντών Φροντιστών Αδέσποτων Καστοριάς» εντόπισαν δύο νεκρούς σκύλους έξω από το χωριό «Μανιακοί», δίπλα σε κόκαλα και κρανία άλλων σκύλων.

Η εικόνα που αντίκρισαν οι φιλόζωοι ήταν εφιαλτική.

Ένας μεγαλόσωμος σκύλος που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, έφερε τραύμα από πυροβολισμό, ενώ ένα μικρόσωμο σκυλάκι, που ήταν δεμένο σε δέντρο, βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Η φιλοζωική οργάνωση Ομοσπονδία Αττικής και Σαρωνικού «Η Κιβωτός του Νώε» ανακοίνωσε πως προσφέρει το ποσό των 1.000 ευρώ για τον εντοπισμό του δράστη της αποτρόπαιας πράξης.

Μένει να διαπιστωθεί αν και τα οστά που βρέθηκαν στην περιοχή ανήκουν σε άλλους σκύλους που επίσης βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4.039/2012, η κακοποίηση των ζώων είναι ποινικό αδίκημα και πλέον θεωρείται αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα, δηλαδή η Εισαγγελία ασκεί απ’ ευθείας τη δίωξη με βάση τη νομοθεσία χωρίς να προαπαιτείται έγκληση ή μήνυση από τρίτο άτομο.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα συγκίνησης από Μουρούτσο για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σου»

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Έρχονταν “επώνυμοι”, αγκαλιάζονταν με τον 53χρονο, έπαιρναν το παιδί κι εξαφανίζονταν» (Video)

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 50χρονου που παρασύρθηκε από τα νερά στην Αγία Πελαγία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:00