search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:54
MENU CLOSE

Πλεύρης: «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, περιμένουμε νέο κύμα» (Video)

16.10.2022 11:16
plevris654-new

Στην πορεία της πανδημίας, την διαγραφή των προστίμων για τον εμβολιασμό αλλά και την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής.

«Δεν έχουμε τελειώσει από την πανδημία, είναι εδώ» είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης μια ημέρα μετά την ομιλία Τσιόδρα για τα τέσσερα σενάρια της πορείας του ιού το επόμενο διάστημα.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο Θάνος Πλεύρης «περιμένουμε ένα νέο κύμα το οποιο θα έρθει. Αυτό που μας κάνει σχετικά αισιόδοξους είναι ότι είδαμε και στο κύμα του καλοκαιριού κρούσματα στον βαθμό του χειμώνα, αλλά οι διασωληνώσεις είναι σταθερά κάτω από τις 100».

Αναφερόμενος στα διαθέσιμα εμβόλια ο υπουργός Υγείας είπε ότι «τα εμβόλια της τελευταίας γενιάς είναι εδώ και 10 ημέρες διαθέσιμα. Υπήρχε μια αναμονή του κόσμου, τα εμβόλιά μας είναι τα τελευταία επικαιροποοιημένα, δεν περιμένουμε άλλα, υπάρχει αύξηση στις ηλικίες άνω των 60 όπου υπάρχει σύσταση και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία τα οποία, όπως είπε, δείχνουν ότι «οι εμβολιασμένοι και με τα προηγούμενα εμβόλια και με αυτά που προλαμβάνουν την νόσηση οι ευπαθείς ομάδες είναι 5-6 φορές πιο ασφαλείς από το να μην νοσήσουν βαριά».

Εξηγώντας γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα σήμερα στις ΜΕΘ με κάτω από 100 διασωληνωμένους λόγω κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει «γιατί οι ευάλωτες ομάδες είναι εμβολιασμένες στο 92%».

Κληθείς να σχολιάσει, δε, τη φράση «αποτύχαμε» του Σωτήρη Τσιόδρα, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «αναφερόταν (σ.σ. ο κ. Τσιόδρας) στην πολυφωνία που υπήρξε κάποια στιγμή στον επιστημονικό χώρο».

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης για Έβρο: Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους 92 μετανάστες

Μητσοτάκης σε στελέχη της ΝΔ: Να μην παρεισφρήσει στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στην Τουρκία για την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο – Επιστολή Δένδια σε Τσαβούσογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07