search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:49
MENU CLOSE

Τάκης Θεοδωρικάκος: Το «ιδιαίτερο δώρο» που έκανε στον Μητσοτάκη

19.10.2022 16:10
mitsotakis_new

Ένα «ιδιαίτερο δώρο» χάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το δώρο είναι ένα αντίγραφο του κράνους του πολεμιστή Μιλτιάδη και ο κ. Θεοδωρικάκος το έδωσε στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας.

Το χάλκινο κορινθιακό κράνος του Μιλτιάδη είναι ένα από τα πλέον συγκλονιστικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας με μεγάλη ιστορική σημασία. Μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) ο μεγάλος Αθηναίος στρατηγός αφιέρωσε το κράνος του στο Ιερό του Διός, για να τον ευχαριστήσει για τη νίκη. Ενδεχομένως πρόκειται για το κράνος που είχε χρησιμοποιήσει στη νικηφόρα μάχη.

Στην αριστερή παραγναθίδα φέρει εγχάρακτη επιγραφή του αναθέτη: «ΜΙΛΤΙΑΔΕΣ ΑΝΕ[θ]ΕΚΕΝ [Τ]ΟΙ ΔΙΙ» («Ο Μιλτιάδης αφιέρωσε στον Δία»).

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη – Ενές Καντέρ στη Βουλή: «Το πράσινο είναι το αγαπημένο μας χρώμα» (photos)

Πήγε να βγάλει φωτογραφία με την Κεραμέως φορώντας τα γυαλιά του τράπερ Τrannos – «Βγαλ’ τα» του είπε η υπουργός (Video)

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση με τη νέα σύντροφό του (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06