search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:07
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: Άθλια και παράνομη η συμπεριφορά των αστυνομικών

18.10.2022 16:30
theodorikakos 654- new

Βαρύ κατηγορώ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου για τη δράση των αστυνομικών που κατηγορούνται ότι βίασαν μια 19χρονη κοπέλα μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος  μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα, χαρακτήρισε άθλια και παράνομη την συμπεριφορά των δύο αστυνομικών, ενώ επισήμανε ότι ο πειθαρχικός έλεγχος θα επεκταθεί σε όλα τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται.

«Εκείνοι που εργάζονται και υπηρετούν στις αρχές ασφάλειας για την εφαρμογή του νόμου είναι οι πρώτοι που οφείλουν να τηρούν τους νόμους και είναι απαράδεκτο και τρισάθλιο να κάνουν τέτοιου είδους παράνομες και εγκληματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει άθλια και παράνομη συμπεριφορά. Δεν θα κάνω εγώ ποινική αξιολόγηση υπόθεσης» και πρόσθεσε: «Ωστόσο η ΕΛΑΣ μέσα από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες έβαλε σε διαθεσιμότητα τους 2 ειδικούς φρουρούς και η πειθαρχική έρευνα θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που μπορεί να εμπλέκονται».

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «τερατολογίες» τις καταγγελίες περί απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα και οι ένοχοι, ένας – ένας, θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για να έχουν την ποινή που τους αξίζει».

Ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «η ΕΛΑΣ κινήθηκε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Έχει κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της Δικαιοσύνης. Οι δράστες οδηγούνται ένα – ένας στην Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και αυτό είναι επιθυμία όλης της κοινωνίας. Η ΕΛΑΣ κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι πρέπει για να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης. Το λέω για να μην επαναλαμβάνονται στη Βουλή τερατολογίες . Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για να έχουν την ποινή που τους αξίζει».

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 12χρονης: Αναζητούν τον οίκο ανοχής στον Κεραμεικό – Ο μυστηριώδης «κύριος Β.»

Σοκ στο ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από περβάζι παραθύρου από τον 3ο όροφο – Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα διδασκαλίας (Photos)

Κορωνοϊός: 55.242 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – 107 θάνατοι και 74 διασωληνωμένοι



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:07