search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:19
MENU CLOSE

ΠΟΥ: Προτρέπει τον παγκόσμιο πληθυσμό να ασκείται – Αλλιώς κινδυνεύει από σοβαρές νόσους

20.10.2022 18:09
running_new

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε έκθεση 132 σελίδων στην οποία αναφέρει ότι 500 εκατομμύρια άνθρωποι θα εμφανίσουν καρδιοπάθεια, διαβήτη, παχυσαρκία ή άλλες νόσους αν δεν αυξήσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Το Global Status Report on Physical Activity 2022 προειδοποιεί ότι αν οι 194 χώρες που περιλαμβάνονται στην έκθεση δεν λάβουν επείγουσα δράση, το κόστος των νόσων θα φτάσει στις ΗΠΑ τα 27 δισ. δολάρια το χρόνο μεταξύ 2020 και 2030.

Ο Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε ότι χρειαζόμαστε περισσότερες χώρες να αυξήσουν την υλοποίηση των πολιτικών στήριξης ανθρώπων ώστε να γίνουν πιο ενεργητικοί με περπάτημα, ποδήλατο, αθλήματα και άλλες φυσικές δραστηριότητες.

Η έκθεση αναφέρει περίπου 20 συστάσεις για πολιτικές όπως αθλητική εκπαίδευση στα σχολεία, προγράμματα για τον εργασιακό χώρο και πιο ασφαλείς δρόμους ώστε να ενθαρρύνονται περισσότεροι άνθρωποι να περπατούν και να κάνουν ποδήλατο.

Μόνο οι μισές χώρες είχαν events σωματικής δραστηριότητας σε μαζική κλίμακα ή καμπάνιες πληροφόρησης του κοινού ώστε να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να ασκούνται.

Η έκθεση αναγνωρίζει ότι η πανδημία COVID-19 καθήλωσε τέτοιες πρωτοβουλίες, διεύρυνε ανισότητες στην πρόσβαση και ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα σε πολλές κοινότητες.

Η επίτευξη του παγκόσμιου στόχου άσκησης μπορεί να γίνει μόνο με το να είναι πιο ενεργητικοί οι άνθρωποι μέσω events που αυξάνουν την ενημέρωση για τα οφέλη της άσκησης.

Είναι γνωστό πως η άσκηση είναι καλή για την υγεία και οι γιατροί συχνά λένε ότι είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε την άσκηση από άλλους παράγοντες κινδύνου.

Ο Dr. Ruediger Krech, του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η άσκηση είναι καλή για τη δημόσια υγεία και στόχος είναι να αυξηθεί κατά 15% τα επόμενα 8 χρόνια.

Η έκθεση έδειξε ότι υπάρχουν ανισότητες στην άσκηση μεταξύ αντρών και γυναικών, κοριτσιών και αγοριών, ηλικιωμένων και νέων, σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτό είναι άδικο, κατέληξε η έκθεση.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε επίσης:

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που περνούν πολύ χρόνο σε κινητά και υπολογιστές

To ύψος των γονιών επηρεάζει τελικά αυτό του παιδιού;

Άνοια: Η εναλλακτική πρακτική που βελτιώνει την προσοχή και χαρίζει ευημερία στους 65αρηδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:17